Hoppa till innehåll
Open navigation

Dubbelmarinerad fläskfilé

Inga röster än
Sparat av: st
Dubbelmarinerad fläskfilé

En dubbelmarinerad fläskfilé kan mycket väl vara en av de godaste kötträtterna du kan servera på en god buffé. Här får du rejält med både smak och näringsrikt protein. Dessutom är filén enkel att tillaga.

Innehållsförteckning

 1. Dubbelmarinerad fläskfilé med otroliga smaker
 2. Förslag på goda tillbehör
 3. Näringsvärde
 4. Ingredienser
 5. Instruktioner

Om du inte har möjlighet att köpa fläskfilé så går det lika bra med fläskytterfilé. Det är en mycket billigare köttbit som ger i princip samma smakresultat.

Bild: Sandra Lundberg

Dubbelmarinerad fläskfilé med otroliga smaker

Dubbelmarinerad fläskfilé är perfekt att göra till studentskivan eller midsommarbuffén. Skär upp den i tunna skivor som på bilden för att underlätta serveringen. Fläskfilé är en av de köttbitar som faktiskt kan vara lika god kall som varm, vilket är perfekt på ett buffébord.

Det viktigaste för dubbelmarinerad fläskfilé är givetvis de två marineringarna. I det här receptet är det två olika marinader som båda tillför rejält med smak. Tamarisoja, vitt vin, timjan, rosmarin, vitlök, sambal oelek och balsamvinäger är några av de ingredienser som får det att vattnas i munnen. Ingredienslistan är lång, men de flesta smaker har du garanterat redan i kryddhyllan.

Vad passar till dubbelmarinerad fläskfilé

Ja, vad ska man då servera till en dubbelmarinerad fläskfilé?

Vi har ju varit inne och nämnt att det är ett perfekt kött att servera på en buffé och då kan ju olika sallader vara ett perfekt tillbehör. Här är några förslag som jag gärna hade serverat till:

Coleslaw
Falsk potatissallad
Krämig blomkålssallad

En annan sak som jag tycker är väldigt gott till olika sorter av kallskuret kött, det är gratänger. Denna dubbelmarinerade fläskfilén är absolut inget undantag. Så, här har du några tips på goda gratänger med:

Vitkålsgratäng
Blomkålsgratäng
Broccoligratäng

Näringsvärde

Du får ut runt åtta portioner av denna dubbelmarinerade fläskfilé. Det är bland annat därför den är så bra att servera på en buffé.

Kostbevakningen visar vilket näringsvärde receptet har. Det är strax över 40 kolhydrater i receptet. De kommer alla från de olika kryddsättningarna och är inget du behöver oroa dig för. Det är väldigt lite av de kolhydraterna som faktiskt hamnar i köttet.
I själva köttet skulle jag tro att vi hamnar på en kolhydratsmängd som ligger runt 1-2 gram kolhydrater.

En tabell med alla ingredienser och näringsvärden för detta receptet på dubbelmarinerad fläskfilé.

Både fett och protein ligger på en bra nivå. Hur den totala näringsprofilen ser ut beror på vad du väljer att servera till.
Gillar du fläskfilé och vill prova något annat? Testa en värmande och mustig Fläskfilégryta som uppskattas av alla.

Total tid: 1 timme
Portioner: 8
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Marinad 1

Marinad 2

Instruktioner

 • Börja med att putsa dina fläskfiléer.

Marinad 1

 • Blanda ihop alla ingredienserna som tillhör marinad 1 i en skål.
 • Häll marinaden över köttet och blanda ihop väl så att allt kött får marinad på sig.Ställ in i kylen, och låt marinera minst 3 timmar, men gärna längre än så. Det bästa är att låta köttet ligga i marinaden över natten så får det så mycket smak som möjligt.

Tillaga fläskfilén

 • Ta fram köttet och ta upp det ur marinaden. Torka av det med hushållspapper så att det har en torr yta.
 • Bryn köttet runt om i smör/olja.Om du hellre vill ge det lite yta på grillen, så är det ett ypperligt sätt att få lite mer smak på den.
 • Lägg köttet i en ugnsfast form.
 • Sätt in den i ugnen på 150°C tills du har en kärntemperatur på 70°C. Cirka 25-30 minuter. Använd en stektermometer för att kunna ta ut köttet i helt rätt tid.

Marinad 2

 • Blanda ihop alla ingredienser för marinad 2 i en skål stor nog för köttet att få plats.
 • Lägg ner det stekta köttet i marinaden när köttet fortfarande är varmt. Låt svalna lite innan du ställer in det i kylen.
 • Låt köttet ligga i kylen och marineras en andra gång, därav dubbelmarinerad fläskfilé.Minst tre timmar är att rekommendera. Vänd runt köttet nån gång under tiden med.

Servering

 • När det är dags för servering, så skivar du upp köttet så tunt som du vill ha det och lägger upp på ett serveringsfat.Häll sedan marinaden som köttet legat i (marinad 2) över köttet och servera med goda tillbehör.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg