Häromdagen så gjorde jag eget hemgjort hasselnötssmör då jag hade ett gäng med hasselnötter som behövde användas innan dom blir dåliga.
Jag fick ju för mig att göra wienernougat och då ska man ju använda sig av hasselnötssmör och varför inte göra eget då?
Detta hemlagade hasselnötssmöret innehåller inga tillsatser alls och du använder endast två ingredienser.
Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på.
Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten.
Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt.
Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på.
Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten.
Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt.
Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.