Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Eget hemgjort hasselnötssmör

Inga röster än
Eget hemgjort hasselnötssmör

Häromdagen så gjorde jag eget hemgjort hasselnötssmör då jag hade ett gäng med hasselnötter som behövde användas innan dom blir dåliga.

Jag fick ju för mig att göra wienernougat och då ska man ju använda sig av hasselnötssmör och varför inte göra eget då?

Detta hemlagade hasselnötssmöret innehåller inga tillsatser alls och du använder endast två ingredienser.

Total tid: 10 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instructions

  • Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på. Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten. Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt. Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.
  • När du känner dig nöjd, smaka av så att det är lagom mycket salt om du har salt i smöret och häll sedan upp i en burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.