Eget hemgjort hasselnötssmör

0
Häromdagen så gjorde jag eget hemgjort hasselnötssmör då jag hade ett gäng med hasselnötter som behövde användas innan dom blir dåliga.
Jag fick ju för mig att göra wienernougat och då ska man ju använda sig av hasselnötssmör och varför inte göra eget då?
Detta hemlagade hasselnötssmöret innehåller inga tillsatser alls och du använder endast två ingredienser.
Total tid:
10 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 200 g Rostade hasselnötter
- 1 krm salt
Du behöver
Instructions
- Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på. Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten. Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt. Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!