Eget hemgjort hasselnötssmör

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Häromdagen så gjorde jag eget hemgjort hasselnötssmör då jag hade ett gäng med hasselnötter som behövde användas innan dom blir dåliga. Jag fick ju för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Eget hemgjort hasselnötssmör
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Häromdagen så gjorde jag eget hemgjort hasselnötssmör då jag hade ett gäng med hasselnötter som behövde användas innan dom blir dåliga.

Jag fick ju för mig att göra wienernougat och då ska man ju använda sig av hasselnötssmör och varför inte göra eget då?

Detta hemlagade hasselnötssmöret innehåller inga tillsatser alls och du använder endast två ingredienser.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 krm Salt
Du behöver

 

Gör så här:

1

Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på.

Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten.

Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt.

Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.

2

När du känner dig nöjd, smaka av så att det är lagom mycket salt om du har salt i smöret och häll sedan upp i en burk.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 krm Salt
Du behöver

Instruktioner

1

Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på.

Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten.

Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt.

Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.

2

När du känner dig nöjd, smaka av så att det är lagom mycket salt om du har salt i smöret och häll sedan upp i en burk.

Eget hemgjort hasselnötssmör
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida