Elviiras hasselnötsmörkakor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på. Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Elviiras hasselnötsmörkakor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.

Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!

Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl

Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar

Recept och bild: Elviira

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1,75 dl Hasselnötsmjöl
 85 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 20 droppar Steviadroppar (vanilj)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

5

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

7

Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.

9

Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.

11

Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.

13

Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.

15

Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,75 dl Hasselnötsmjöl
 85 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 20 droppar Steviadroppar (vanilj)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

5

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

7

Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.

9

Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.

11

Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.

13

Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.

15

Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!

Elviiras hasselnötsmörkakor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida