Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.
Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!
Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl
Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar
Recept och bild: Elviira
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!