Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Elviiras hasselnötsmörkakor

Inga röster än
Elviiras hasselnötsmörkakor

Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.

Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!

Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl

Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar

Recept och bild: Elviira

Total tid: 20 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
  • Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
  • Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
  • Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
  • Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
  • Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg