Elviiras hasselnötsmörkakor
0
Innehåll
Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.
Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!
Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl
Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar
Recept och bild: Elviira
Total tid: 20 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 1,75 dl hasselnötsmjöl
- 1,2 dl mandelmjöl
- 0,75 dl sötning
- 85 g rumstempererat smör (Normalsaltat)
- 20 droppar steviadroppar (vanilj)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
- Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
- Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
- Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
- Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
- Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!