Enkel chokladglass

2
Innehåll
Glass tycker väl i stort sett alla om och det är en sådan grej som många inom LCHF-världen saknar, men det går absolut att göra egen enkel chokladglass med bara några få ingredienser.
Det är en stor fördel om du har en glassmaskin, men det går även att frysa glassen i frysen, då måste man bara vara där och röra om var 20:e minut.
Sukrin melis används i detta recept och det är för att vanligt sötströ eller liknande inte löser upp sig ordentligt utan stannar i kristallform. Dock kan du mala sötströ till ett fint pulver om du vill använda det istället.
Recept och bild: Low carb so simple
Total tid:
40 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 240 ml grädde 40%
- 2 st ägg
- 80 ml Sukrin melis Eller annan florsötning
- 60 ml kakaopulver
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 nypa salt
Instructions
- Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.
- Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.
- Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!