Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkel chokladmousse

Inga röster än
Enkel chokladmousse

Detta receptet på enkel chokladmousse är ett måste att testa för chokladälskaren. Den innehåller inte bara kakao, utan dessutom lite mörk choklad. Sedan så har en färskost som en bas tillsammans med grädde och det ger en härlig sälta i det hela som gör att chokladen verkligen kommer fram i smaken.

När det gäller val av choklad till denna chokladmoussen, så kan du välja den som du själv tycker är god, men se till att välja en som har minst 70% kakao.

Om du vill lyxa till det lite extra, så kan du garnera med lite färska bär så som jordgubbar, hallon eller blåbär.

Faller inte detta receptet på enkel chokladmousse dig i smaken, så kan du spana in hela kategorin med efterrätter och se om du hittar något annat som lockar! 🙂

Portioner: 8 portioner
Författare: Lari Salminen

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att smälta chokladen. Antingen i ett vattenbad, eller så smälter du det försiktigt i mikron eller i en kastrull på spisen.
  • Blanda färskost, smält choklad, sötning, vaniljpulver och kakaopulver i en bunke och vispa det med elvisp tills det att du har en jämn och fin chokladblandning.
  • I en annan bunke, så vispar du grädden tills du får fina mjuka gräddtoppar. Det ska inte bli för hårt vispat, men inte heller för löst.
  • Vänd med hjälp av en slickepott försiktigt ner den vispade grädden i chokladblandningen. Tänk på att VÄNDA ner det så att du fortfarande bibehåller luftigheten.
  • När det är jämnt blandat så häller du upp det i serveringsglas. Antingen så använder du en sked, eller så fyller du en spritspåse med chokladmoussen och spritsar ner det i glasen. Det senare ger ett snyggare resultat.
  • Ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna till.
  • Vid servering så kan du garnera med en liten klick vispad grädde, lite riven/hackad mörk choklad och något färskt myntablad.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg