Chokladmousse finns det nog oändligt mycket olika recept på, men vad gör det, det är ju supergott med chokladmousse.
Så, här kommer ytterligare en variant som bygger på mascarpone, denna fantastiskt goda italienska färskost.
Recept och bild: Peggy
Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.
Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.
Blanda i kaffet i chokladen.
Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.
Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.
Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.
Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.
Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.
Blanda i kaffet i chokladen.
Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.
Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.
Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.
Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.
Maria says:
Mmm gott!!! Hade en nästan-gammal Mascarpone förpackning hemma och sökte här i arkivet på mascarpone, fick upp det här receptet och tänkte att jag provar! Väldigt gott!