Enkel Kycklingform
God och enkel kycklingform utan tjafs. Den här brukar jag brukar göra när det bara ska gå fort och är ett ess i ärmen när man inte har någon fantasi (för det blir ju fortfarande jättegott).
Detta är en sådär där “allt i en form”-rätt som gör sig själv, när man behöver göra annat och innehåller få ingredienser. Kycklingen behöver inte förstekas.
Tips! Viktigt att använda kycklinglårfilé, vanligt kycklingbröst blir fort lite för torrt tycker jag.
9 kolhydrater per portion.
Följ mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 stor rödlök
- 1 gul paprika
- 200 g cocktailtomater
- 2 dl grädde
- 1 dl utspädd (äkta) kycklingfond
- 1-2 tsk lökpulver
- Salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut kycklinglårfiléerna jämt i en ugnssäker form.
- Blanda ihop grädde, kycklingfond, lökpulver, salt och peppar som du häller över allt samman i formen
- Ställ formen i nedre delen av ugnen, efter cirka 20-25 min är det klart!
- Servera gärna med en grönsallad.