Här hittar du ett recept på en underbart enkel kycklinggratäng som funkar för hela familjen.
Man kan variera vilka tillbehör man vill ha till, men det funkar bra med smörstekt vitkål, blomkålsmos eller kanske blomkålsris till.
Recept och bilder: Ketokokboken
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och strimla baconet.
Skär upp paprikan och löken och låt den fräsa med köttet en liten stund.
Tillsätt de övriga ingredienserna förutom den rivna osten och låt dem sjuda tillsammans.
Placera formen i ugnen och grädda vid 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills gratängen får en härlig gyllene färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och strimla baconet.
Skär upp paprikan och löken och låt den fräsa med köttet en liten stund.
Tillsätt de övriga ingredienserna förutom den rivna osten och låt dem sjuda tillsammans.
Placera formen i ugnen och grädda vid 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills gratängen får en härlig gyllene färg.