Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky

Inga röster än
Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky

Denna enkla kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky är så otroligt enkel att laga och smakar riktigt gott!

Jag personligen älskar att använda sprit av olika slag i maten då det ger en helt fantastisk smakbild.

Om du inte vill använda kyckling, så går det lika bra med fläskfilé t ex.

Om du är sugen på en mer klassisk gryta med fläskfilé, då ska du kika på detta receptet: Fläskfilégryta

Recept och bild: Alla Goda ting

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.
  • Strimla baconet.
  • Skär löken i “båtar”.
  • Bryn kyckling och bacon i lite smör.
  • Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.
  • Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.
  • Låt allt stå och puttra några minuter tills det att kycklingen är tillagad och såsen fått en härlig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med goda tillbehör.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg