Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky
0
Innehåll
Denna enkla kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky är så otroligt enkel att laga och smakar riktigt gott!
Jag personligen älskar att använda sprit av olika slag i maten då det ger en helt fantastisk smakbild.
Om du inte vill använda kyckling, så går det lika bra med fläskfilé t ex.
Om du är sugen på en mer klassisk gryta med fläskfilé, då ska du kika på detta receptet: Fläskfilégryta
Recept och bild: Alla Goda ting
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Kycklingfilé
- 1 st Stor rödlök
- 1 Paket bacon
- 2 dl Grädde
- 3 dl Crème fraiche
- 1 tsk Tamarisoja
- 1 msk Whisky
- Cirka 1 tsk timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.
- Strimla baconet.
- Skär löken i “båtar”.
- Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.
- Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.
- Servera med goda tillbehör.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!