Denna enkla kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky är så otroligt enkel att laga och smakar riktigt gott!
Jag personligen älskar att använda sprit av olika slag i maten då det ger en helt fantastisk smakbild.
Om du inte vill använda kyckling, så går det lika bra med fläskfilé t ex.
Om du är sugen på en mer klassisk gryta med fläskfilé, då ska du kika på detta receptet: Fläskfilégryta
Recept och bild: Alla Goda ting
Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.
Strimla baconet.
Skär löken i "båtar".
Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.
Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.
Servera med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.
Strimla baconet.
Skär löken i "båtar".
Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.
Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.
Servera med goda tillbehör.
Lena says:
Lättlagat och gott! Lagom whiskysmak på såsen.