Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna enkla kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky är så otroligt enkel att laga och smakar riktigt gott! Jag personligen älskar att använda sprit av…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna enkla kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky är så otroligt enkel att laga och smakar riktigt gott!

Jag personligen älskar att använda sprit av olika slag i maten då det ger en helt fantastisk smakbild.

Om du inte vill använda kyckling, så går det lika bra med fläskfilé t ex.

Om du är sugen på en mer klassisk gryta med fläskfilé, då ska du kika på detta receptet: Fläskfilégryta

Recept och bild: Alla Goda ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Stor rödlök
 2 deciliter Grädde
 3 deciliter Crème fraicheEller smetana.
 1 tsk Tamarisoja
 1 msk Whisky

 

Gör så här:

1

Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.

2

Strimla baconet.

3

Skär löken i "båtar".

4

Bryn kyckling och bacon i lite smör.

5

Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.

6

Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.

7

Låt allt stå och puttra några minuter tills det att kycklingen är tillagad och såsen fått en härlig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

8

Servera med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Stor rödlök
 2 deciliter Grädde
 3 deciliter Crème fraicheEller smetana.
 1 tsk Tamarisoja
 1 msk Whisky

Instruktioner

1

Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.

2

Strimla baconet.

3

Skär löken i "båtar".

4

Bryn kyckling och bacon i lite smör.

5

Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.

6

Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.

7

Låt allt stå och puttra några minuter tills det att kycklingen är tillagad och såsen fått en härlig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

8

Servera med goda tillbehör.

Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida