Hoppa till innehåll
Open navigation

Enkel limelax i ugn

5 av 1 röst
Sparat av: st
Enkel limelax i ugn

Detta är en enkel limelax i ugn som du lagar otroligt snabbt.
En riktigt fräsch och otroligt god fiskrätt som kräver minimalt med jobb.
Detta kan jag absolut tänka mig att äta på sommaren tillsammans med en god sallad. Mycket mer behövs inte.

Recept och bild: Alla Goda Ting

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Förslag på tillbehör

  • Krämig blomkålssallad
  • Falsk potatissallad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt. Salta och peppra.
  • Skär salladslöken i mindre bitar och skiva tomat och lime. Fördela det över laxen.
  • Ringla olivolja över allt.
  • Ställ in i ugnen och tillaga den cirka 15 minuter. Om du har en kökstermometer så skall laxen har en innertemperatur mellan 52-55 grader.
  • Ta ut och servera direkt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg