Enkel limelax i ugn
0
Detta är en enkel limelax i ugn som du lagar otroligt
snabbt.
En riktigt fräsch och otroligt god fiskrätt som kräver minimalt med
jobb.
Detta kan jag absolut tänka mig att äta på sommaren tillsammans med
en god sallad. Mycket mer behövs inte.
Recept och bild: Alla Goda Ting
Total tid:
25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Laxfilé, skinnfri
- 1 st Lime
- 2 st Tomater
- Olivolja
- salt
- Svartpeppar
- Salladslök
Förslag på tillbehör
- Krämig blomkålssallad
- Falsk potatissallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt. Salta och peppra.
- Skär salladslöken i mindre bitar och skiva tomat och lime. Fördela det över laxen.
- Ringla olivolja över allt.
- Ställ in i ugnen och tillaga den cirka 15 minuter. Om du har en kökstermometer så skall laxen har en innertemperatur mellan 52-55 grader.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!