Enkel limelax i ugn

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Detta är en enkel limelax i ugn som du lagar otroligt snabbt. En riktigt fräsch och otroligt god fiskrätt som kräver minimalt med jobb. Detta…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Enkel limelax i ugn
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta är en enkel limelax i ugn som du lagar otroligt snabbt.
En riktigt fräsch och otroligt god fiskrätt som kräver minimalt med jobb.
Detta kan jag absolut tänka mig att äta på sommaren tillsammans med en god sallad. Mycket mer behövs inte.

Recept och bild: Alla Goda Ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Laxfilé, skinnfri
 1 st Lime
 2 st Tomater
 Salladslök
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt.
Salta och peppra.

3

Skär salladslöken i mindre bitar och skiva tomat och lime.
Fördela det över laxen.

4

Ringla olivolja över allt.

5

Ställ in i ugnen och tillaga den cirka 15 minuter. Om du har en kökstermometer så skall laxen har en innertemperatur mellan 52-55 grader.

6

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Laxfilé, skinnfri
 1 st Lime
 2 st Tomater
 Salladslök
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt.
Salta och peppra.

3

Skär salladslöken i mindre bitar och skiva tomat och lime.
Fördela det över laxen.

4

Ringla olivolja över allt.

5

Ställ in i ugnen och tillaga den cirka 15 minuter. Om du har en kökstermometer så skall laxen har en innertemperatur mellan 52-55 grader.

6

Ta ut och servera direkt.

Enkel limelax i ugn
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida