Ostkaka är otroligt gott att äta och det skall vara enkelt att göra. Detta är ett LCHF-recept på en enkel ostkaka och den är verkligen enkel.
I receptet står det sötströ, men det går lika bra med andra sötningsmedel. Använd det du tycker bäst om själv.
Har du ingen mixerstav kan du köpa en här: Beställ mixerstav
Recept och bild: Matgiken
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser i en skål och kör med mixerstav tills du har en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter tills det att ostkakan har fått en fin färg och stannat. Hur lång tid det tar beror lite på storleken på formen du har valt.
Låt svalna lite och servera den ljummen med bär och grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser i en skål och kör med mixerstav tills du har en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter tills det att ostkakan har fått en fin färg och stannat. Hur lång tid det tar beror lite på storleken på formen du har valt.
Låt svalna lite och servera den ljummen med bär och grädde.
Inger says:
Vill man inte gynna Arla (Keso) finns det andra fabrikat av “cottage cheese” (grynig färskost på svenska.)
LCHF-arkivet says:
Absolut! Dock så brukar det då inte vara svensk mjölk i..
Ingrid says:
Arlas ostar innehåller dansk mjölk😡
LCHF-arkivet says:
Inte alla! Det är väldigt olika… letar man efter den svenska flaggan så …
Ingrid says:
Fantastisk God och lätt att göra.
Bästa betyg från mig, min sambo och hunden (som tycker om LCHF-kost)
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att höra, tack!
Cec says:
Har gjort ostkakan tidigare och den fick ”godkänt”. ”Med beröm godkänt” får den nästa gång för då jag blandar i lite hackad mandel i smeten.
Ninni says:
Jag har gjort den en gång och det blev då mycket vätska efter gräddningen,,vad kan jag gjort för fel?