En enkel tomat- och löksallad som är syrlig och smakrik, det kan ibland vara en helt perfekt prick över i till en god middag.
Det är en klassiker inom restaurangvärlden att göra en tomat- och löksallad när man har mycket tomater över som behöver användas, eller om man har skivat tomater till något annat och har över ett gäng.
Ofta så ser man denna salladen på olika salladsbufféer.
För mig som odlar mycket tomater själv, så är den helt perfekt att göra och det är så gott och framförallt vackert att använda olika sorters tomater.
Samma sak gäller löken, den får man gärna variera genom att använda olika sorters lök. Gul lök, rödlök, purjolök eller någon annan lök som du tycker är god. Eller så gör du en blandning av olika löksorter.
Vill du öka på smaken lite extra, så kan du hacka ner lite färsk basilika och blanda med i salladen, det ger en supergod smak.
Vilken vinäger du ska använda för att få till en riktigt god tomat- och löksallad, det är väldigt individuellt. Jag tycker att det beror på vad för mat man ska servera det till.
Ska du äta kött, ta en rödvinsvinäger eller balsamvinäger.
Blir det fisk, då kanske du ska välja en vitvinsvinäger eller kanske vit balsamvinäger.
Du får testa dig fram till till bästa resultat för just den stunden.
Skiva tomaterna och löken. Du kan även hacka löken om du hellre vill det.
Lägg upp i en fin skål och servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!