Detta är ett recept på en snabb enkel vaniljglass. Normalt sett när jag gör vaniljglass så gör jag en creme anglaise, som i sig tar nästan ett dygn att förbereda.
Ibland så vill man ha glassen lite snabbare än så och denna tar ungefär 60 minuter att göra om du har en vettig glassmaskin.
Detta receptet är ett grundrecept och kan användas till massor av olika smaksättningar.
Jag använder mig av guarkärnmjöl för att ge glassen en lite annan viskositet och dessutom så smälter den inte lika snabbt på tallriken.
Sen så är jag fullt medveten om att det är mjölk i receptet, men på det stora hela så ger detta recept ungefär en liter glass och hela satsen innehåller cirka 20 gram och jag räknar att man får ut cirka 10 portioner, för det är inte en glass man ska sitta och äta upp allt ett nafs av. Det innebär ungefär 2 g kolhydrater per glasskula (1 dl).
*Detta recept blir absolut bäst om du har en glassmaskin, om du inte har det så går det ändå, men den blir inte lika luftig då.*
Koka under tiden upp mjölk, grädde och vaniljpulver.
Tillsätt den varma mjölkblandningen lite i taget i äggvispet tills allt är tillsatt. Vispa ihop så allt blandas.
Sätt igång glassmaskinen och häll ner den varma vätskan direkt i maskinen. Kör glassen cirka 45-60 minuter tills den stelnat till.
Kyl ner smeten snabbt till en kall temperatur. Ju kallare desto bättre.
Kör sedan smeten enligt din glassmaskins instruktioner.
Kyl ner glassen.
Ställ in den i frysen och gå dit och rör i den varje halvtimme ungefär tills det att den stelnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Koka under tiden upp mjölk, grädde och vaniljpulver.
Tillsätt den varma mjölkblandningen lite i taget i äggvispet tills allt är tillsatt. Vispa ihop så allt blandas.
Sätt igång glassmaskinen och häll ner den varma vätskan direkt i maskinen. Kör glassen cirka 45-60 minuter tills den stelnat till.
Kyl ner smeten snabbt till en kall temperatur. Ju kallare desto bättre.
Kör sedan smeten enligt din glassmaskins instruktioner.
Kyl ner glassen.
Ställ in den i frysen och gå dit och rör i den varje halvtimme ungefär tills det att den stelnat.
Jen_10 says:
Riktigt god. Använde detta receptet senast som grund och lade till 220 g blåbär som jag stavmixtrat. Blev riktigt god blåbärsglass. 😋
Britt Marie Agnell says:
Funkar det utan kärnmjölet? Finns inte här i Turkiet.