Det här är ett LCHF-bröd som är väldigt enkelt att baka och bara innehåller fem ingredienser.
Ett jättegott bröd att äta nybakat med lite god ost och skinka på.
Det fungerar även att göra mejerifritt om du byter ut grädden mot kokosgrädde istället.
Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar bra för dig som äter LCHF/lowcarb.
Recept och bild: Lowcarbsosimple
Sätt ugnen på 150 grader.
Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.
Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.
Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.
Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.
Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.
Maria B says:
Hej! Jag vill gärna prova detta bröd, men vill inte använda linfrön. Har du förslag på vad man kan använda istället? Psyllium? Chia?