Enkelt ugnsbröd (LCHF)

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-bröd som är väldigt enkelt att baka och bara innehåller fem ingredienser. Ett jättegott bröd att äta nybakat med lite god…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Enkelt ugnsbröd (LCHF)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-bröd som är väldigt enkelt att baka och bara innehåller fem ingredienser.

Ett jättegott bröd att äta nybakat med lite god ost och skinka på.

Det fungerar även att göra mejerifritt om du byter ut grädden mot kokosgrädde istället.

Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar bra för dig som äter LCHF/lowcarb.

Recept och bild: Lowcarbsosimple

Kategori

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 0,75 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 tsk Salt
 2 Ägg (stora)
 1,25 dl Grädde 40%

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

3

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

4

Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.

6

Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,75 dl Linfrön (Krossade)
 0,5 tsk Salt
 2 Ägg (stora)
 1,25 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

3

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

4

Häll ut smeten direkt på bakplåtspappret och platta ut till 1 cm tjockt lager.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Du kan sticka en tandpetare i brödet och om den är torr när du drar ut den är brödet klart.

6

Ta ut det och låt brödet svalna lite innan du skär upp det i passande bitar.

Enkelt ugnsbröd (LCHF)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Hej! Jag vill gärna prova detta bröd, men vill inte använda linfrön. Har du förslag på vad man kan använda istället? Psyllium? Chia?

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida