Enkla chokladrutor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En variant på de mer traditionella chokladbollarna. Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Enkla chokladrutor
ANNONS
Profilbild för LMJSkapareLMJFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En variant på de mer traditionella chokladbollarna.
Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som rutor istället för att rulla till bollar, men vill man kan man ju givetvis rulla även dessa.
Går utmärkt att förvara i frysen, men håller minst en vecka i kylskåp.
Ca 0,7 g kh per ruta

Om du är sugen på en riktigt klassisk kaka med choklad, så ska du spana in kärleksmums.

 

Ingredienser

Mängd16 Portioner
Smet
 1,50 deciliter Riven kokos
 1,20 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kakao
 2 msk Sötning
 150 g Smör (riktigt rumsvarmt)
 0,50 dl Kallt kaffe (bryggt/kokt)
Garnering

 

Gör så här:

1

Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.

2

Lägg till smör och kaffe.

3

Blanda ihop.
Tips! Använd mixerstav.

4

Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15x15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.

5

Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.

Enkla chokladrutor

6

Ställ i kylen ca 2 timmar

7

När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st

8

Vänd runt rutorna i kokos.
Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.

9

Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Smet
 1,50 deciliter Riven kokos
 1,20 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kakao
 2 msk Sötning
 150 g Smör (riktigt rumsvarmt)
 0,50 dl Kallt kaffe (bryggt/kokt)
Garnering

Instruktioner

1

Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.

2

Lägg till smör och kaffe.

3

Blanda ihop.
Tips! Använd mixerstav.

4

Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15x15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.

5

Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.

Enkla chokladrutor

6

Ställ i kylen ca 2 timmar

7

När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st

8

Vänd runt rutorna i kokos.
Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.

9

Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.

Enkla chokladrutor

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida