Enkla chokladrutor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En variant på de mer traditionella chokladbollarna. Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Enkla chokladrutor
f32b8bab8ec2ac1c4d632c39d5b20810?s=96&d=mm&r=gSkapareLMJFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Beskrivning - Information

En variant på de mer traditionella chokladbollarna.
Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som rutor istället för att rulla till bollar, men vill man kan man ju givetvis rulla även dessa.
Går utmärkt att förvara i frysen, men håller minst en vecka i kylskåp.
Ca 0,7 g kh per ruta

Ingredienser

Mängd16 Portioner
Smet
 1,50 deciliter Riven kokos
 1,20 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kakao
 150 g Smör (riktigt rumsvarmt)
 0,50 dl Kallt kaffe (bryggt/kokt)
Garnering

Gör så här:

1

Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.

2

Lägg till smör och kaffe.

3

Blanda ihop.
Tips! Använd mixerstav.

4

Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15x15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.

5

Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.

Enkla chokladrutor

6

Ställ i kylen ca 2 timmar

7

När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st

8

Vänd runt rutorna i kokos.
Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.

9

Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Smet
 1,50 deciliter Riven kokos
 1,20 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kakao
 150 g Smör (riktigt rumsvarmt)
 0,50 dl Kallt kaffe (bryggt/kokt)
Garnering

Instruktioner

1

Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.

2

Lägg till smör och kaffe.

3

Blanda ihop.
Tips! Använd mixerstav.

4

Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15x15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.

5

Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.

Enkla chokladrutor

6

Ställ i kylen ca 2 timmar

7

När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st

8

Vänd runt rutorna i kokos.
Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.

9

Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.

Enkla chokladrutor

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida