Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkla chokladrutor

Inga röster än
Enkla chokladrutor

En variant på de mer traditionella chokladbollarna.
Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som rutor istället för att rulla till bollar, men vill man kan man ju givetvis rulla även dessa.
Går utmärkt att förvara i frysen, men håller minst en vecka i kylskåp.
Ca 0,7 g kh per ruta

Om du är sugen på en riktigt klassisk kaka med choklad, så ska du spana in kärleksmums.

Total tid: 15 minuter
Portioner: 16
Författare: LMJ

Ingredienser

Smet

Garnering

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.
  • Lägg till smör och kaffe.
  • Blanda ihop. Tips! Använd mixerstav.
  • Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15×15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.
  • Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.
    Enkla chokladrutor
  • Ställ i kylen ca 2 timmar
  • När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st
  • Vänd runt rutorna i kokos. Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.
  • Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.

Näringsinnehåll

Kolhydrater: 0,7g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg