Enkla chokladrutor
0
En variant på de mer traditionella chokladbollarna.
Större andel smör än andra recept av samma typ gör att det är lättare att göra dessa som rutor istället för att rulla till bollar, men vill man kan man ju givetvis rulla även dessa.
Går utmärkt att förvara i frysen, men håller minst en vecka i kylskåp.
Ca 0,7 g kh per ruta
Om du är sugen på en riktigt klassisk kaka med choklad, så ska du spana in kärleksmums.
Total tid: 15 minuter
Portioner: 16
Ingredienser
Smet
- 1,5 dl Riven kokos
- 1,2 dl Mandelmjöl
- 3 msk Kakao
- 2 msk Sötning
- 150 g Smör (riktigt rumsvarmt)
- 0,5 dl Kallt kaffe (bryggt/kokt)
Garnering
- 1 dl Riven kokos
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser som tillhör smeten noga i en bunke.
- Lägg till smör och kaffe.
- Blanda ihop. Tips! Använd mixerstav.
- Häll ca 0,75 dl riven kokos i en form som är ca 15×15 cm eller motsvarande, helst med raka kanter.
- Bred försiktigt ut smeten med en slickepott ovanpå kokosflingorna. Häll resterande 0,25 dl riven kokos ovanpå.
- Ställ i kylen ca 2 timmar
- När smeten fått kallna ordentligt, skär upp i rutor, ca 16 st
- Vänd runt rutorna i kokos. Det brukar gott och väl räcka med det överskott som är i formen.
- Förvara rutorna i tättslutande burk i kylen eller frysen.
Näringsinnehåll
Kolhydrater: 0,7g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!