Om du har funderat över vad du kan har till fredagstacosen istället för köpta kolhydratstinna tortillas så har du hittat helt rätt.
Dessa enkla tortillas är verkligen lätta att göra och kräver inte alls mycket jobb.
Helt perfekt när du har tänkt ha tacoafton och vill ha ett gott bröd att göra en klämma av.
Känns det för invecklat? Då ska du testa dessa low carb tortillas istället.
Glöm inte bort att göra egen tacokrydda och så en riktigt god och enkel hemgjord tacosalsa.
Recept och bild: Martina Engdahl
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Det skall bli en slät smet av allt.
Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
Vispa upp smeten igen så att du får en klumpfri smet.
Stek dina tortillabröd i lite kokosolja i en stekpanna. Smeten räcker ungefär till 8 tortillas, men det beror självklart på vilken storlek du har på din stekpanna.
Ett tips är att du klickar ut cirka 1 dl smet i mitten av stekpannan och sen tar du en sked och smetar ut smeten så att du får en rund tortilla.
Stek några minuter tills du har vacker färg och vänd och stek några minuter till.
Lägg upp på galler och låt svalna innan det är dags att äta.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Det skall bli en slät smet av allt.
Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
Vispa upp smeten igen så att du får en klumpfri smet.
Stek dina tortillabröd i lite kokosolja i en stekpanna. Smeten räcker ungefär till 8 tortillas, men det beror självklart på vilken storlek du har på din stekpanna.
Ett tips är att du klickar ut cirka 1 dl smet i mitten av stekpannan och sen tar du en sked och smetar ut smeten så att du får en rund tortilla.
Stek några minuter tills du har vacker färg och vänd och stek några minuter till.
Lägg upp på galler och låt svalna innan det är dags att äta.