Falafel
1
Innehåll
Falafel är ju helt gudomligt gott, men det blir på tok för mycket kolhydrater när man gör det på kikärter.
Då kan detta vara ett alldeles ypperligt recept på LCHF-vänlig falafel istället.
Servera gärna med en god vitlökssås och grönsallad till.
En portion ligger på cirka 5 g kolhydrater.
Recept och bild: Eat fat beat fat
Köp linfrömjöl här (Affiliatelänk)
Köp hampafrön här (Affiliatelänk)
Total tid: 20 minuter
Portioner: 5
Ingredienser
- 1,2 dl skalade hampafrön
- ¼ st gul lök
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad koriander
- 1 tsk linfrömjöl
- 2 tsk vatten
- ¼ tsk salt
- 0,5 tsk spiskummin
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.
- Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin “smet”.
- Blanda även ner linfrömjölsblandningen.
- Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.
- Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.
- Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!