Ibland så har man bara inte lust eller orken att göra en riktig hollandaise, då är detta ett ypperligt alternativ som sås för dig som vill ha en god sås till fisk. Dessutom helt perfekt för dig som äter LCHF då det är ett recept som innehåller en hel del fett.
Smält smöret i en kastrull. Låt det brynas på medelvärme tills det blir gyllene och får en doft av nöt. Kör inte på för hög värme, då bränns det lätt.
Rör ner smöret med en visp i crème fraichen, lite i taget. Blanda ner citronskal och pressade citronsaften och ställ såsen i kylen sen. Låt stå ett tag tills den är kall.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Låt det brynas på medelvärme tills det blir gyllene och får en doft av nöt. Kör inte på för hög värme, då bränns det lätt.
Rör ner smöret med en visp i crème fraichen, lite i taget. Blanda ner citronskal och pressade citronsaften och ställ såsen i kylen sen. Låt stå ett tag tills den är kall.