Äntligen en LCHF-potatissallad som inte är potatissallad men som verkligen påminner om det.
Jag är en sån som älskar att kunna äta en god grillad köttbit tillsammans med en god potatissallad och det har ju inte funkat när man började äta LCHF.
Men, ikväll så experimenterade jag ihop en falsk potatissallad som är baserad på zucchini istället, och döm av min förvåning när jag tyckte att det var som helt vanlig potatissallad.
I många recept på falsk potatissallad så skall man fräsa purjolöken med, men det vill inte jag för jag vill ha den goda smaken och krispigheten som blir av purjolöken.
Det är inte helt fel att kunna äta rostbiff med potatissallad även om man äter lchf?
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.
Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.
Servera till en bit grillat eller kanske till lite kallskuret, typ rostbiff.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.
Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.
Servera till en bit grillat eller kanske till lite kallskuret, typ rostbiff.
Sandy says:
Mycket god!
LCHF-arkivet says:
Roligt att höra!
Tack för återkopplingen! =)
Carolina says:
Måste testas.
Cecilia says:
Nu har jag funnit receptet igen. Den där gjorde jag förra midsommaren. Den gjorde succé.
Så den får bli i år också. En ny midsommartradition.
Tack för receptet
LCHF-arkivet says:
Härligt att du hittade tillbaka! Visst är det en god sallad? =)
Tack för återkopplingen.
Marie says:
Jätte god 😃
LCHF-arkivet says:
Vad kul! Tack för återkopplingen!
Anneli says:
Åh vilken lycka att hitta detta recept 🤗
Har precis börjats enligt LCHF och har redan börjat fasa för alla kommande grillkvällar.
Tack för att du delar med dig 🙏
LCHF-arkivet says:
Grattis till ett bra val av kost!
Just grillkvällarna är bland det bästa som finns när man äter lchf, för det finns så otroligt mycket gott man kan ha till det man grillar, så den oron behöver du verkligen inte känna.
Maria says:
Smaskigt värre! Min sambo fick gissa vad `bitarna var`han trodde det var päron 😀
Tack för ett användbart recept, blir kanon till sommarens grillningar!
LCHF-arkivet says:
Haha, vad roligt att höra! Tack för återkopplingen.
Veronica says:
Åh måste testas 👍
Annika Jensen Möllheden says:
Jättegod, över förväntan. Är en ny favorit. Till och men min man tycket mycket om den.
LCHF-arkivet says:
Otroligt skoj att höra!
Ulrika says:
Hej!
Vilket bra recept! Jättegod sallad! Jag la upp receptet översatt till franska på LCHF-Suisse.
Robban says:
Super god! Kommer jag göra fler gånger. Hur länge håller den sig i kylen om man gör nestor sats?
Elisabeth says:
Skall testas, bara en fråga, måste man äta direkt eller håller den sig några dagar i kylen ?
LCHF-arkivet says:
Den blir bara godare om man låter den stå ett dygn i kylen.
Monica Hedman says:
Vilken succé! Äntligen kan man äta potatissallad igen! För det känns ingen skillnad. Eller jo, den här falska är mycket godare! Tack för att superbra och enkelt recept!
Annelie Björklund says:
Jag har aldrig gillat potatissallad särskilt mycket så jag blev glatt överraskad när jag provade den här. Älskar den och när vi bjuder på grillat så går den åt som “smör i solsken”. Även många som inte är Lchf-are tycker att den är godare än vanlig. Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av.
LCHF-arkivet says:
Wow, vilken härlig kommentar, tack snälla!
Erik says:
Supergod! Bra grundrecept som smakar riktigt likt vanlig potatissallad (nästan godare, då potatis är lite mer “svampig” än zucchinin blir). Lätt att variera med olika kryddor för att få lite åt grillsallad-hållet om man vill det, eller med t ex dill. Och superenkelt / billig att göra. Kommer absolut att göra den här flera gånger i sommar, nu känns det mycket enklare att grilla igen!
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att höra! Stort tack för återkopplingen! Kul att kunna underlätta grillningen…
Inger Neren says:
Kan man ha gräddfil istf creme fraiche o majonnäs som jag har till vanlig potatissallad???
LCHF-arkivet says:
Inte enbart skulle jag säga.. då kommer det bli väldigt vattnigt.
Jan-Åke says:
Super god hade ingen persilja så tog färskdill blev gott det också….
Har gjort några ggr
Anna says:
Tack för att du skriver ut gram, uppskattas. Även om man kan laga mat “på en höft” så är det frustrerande i recept när det står “en zucchini”, “en purjolök”… de kan ju vara så himla olika stora. Tack!
LCHF-arkivet says:
Tack!
Det är precis min tanke med. Det kan skilja väldigt mycket i storlek. 🙂
Helena Hübbert says:
Jättegod potatissallad..kommer att göra den fler ggr inför sommarens grillfester
Karin Häggström says:
Tack! Minst lika god som en vanlig potatissallad. Blir nog en ny favorit.
Karin Häggström says:
Tack! Minst lika god som en vanlig potatissallad. Blir nog en ny favorit.
Elisabeth says:
Jättegott! Tog med den till grillkvällen sist och de som äter vanlig kost åt upp nästan allt utan de visste att det var lchf 🤣
LCHF-arkivet says:
Precis det där har jag varit med om flera gånger. De som jag har bjudit den på vill ha receptet av mig!
Kajsa says:
Vill bara tacka för denna fantastiska skapelse som gjorde så gott i min mun! Ska lägga till litet finhackad saltgurka nästa gång. Inte för att det behövs utan för att jag gillar saltgurka i potatissallad. Tack igen!
Eva says:
Jisses, vilken god sallad! Här i NZ har grillsäsongen precis börjat, och den här kommer att finnas tillgänglig i mitt kylskåp hela sommaren! Och det faktum att min zuccini ser ut att arta sig riktigt bra,i år gör ju inte saken sämre 😁 Tack för superbra recept!
Eva says:
P.s i morgon, nyårsafton, ska den få gifta sig med bbq leg of lamb, yummy yummy 😃