Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 179 röster - Betygsätt

Äntligen en LCHF-potatissallad som inte är potatissallad men som verkligen påminner om det. Jag är en sån som älskar att kunna äta en god grillad…

Läs mer 28 kommentarer
Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Äntligen en LCHF-potatissallad som inte är potatissallad men som verkligen påminner om det.

Jag är en sån som älskar att kunna äta en god grillad köttbit tillsammans med en god potatissallad och det har ju inte funkat när man började äta LCHF.

Men, ikväll så experimenterade jag ihop en falsk potatissallad som är baserad på zucchini istället, och döm av min förvåning när jag tyckte att det var som helt vanlig potatissallad.

I många recept på falsk potatissallad så skall man fräsa purjolöken med, men det vill inte jag för jag vill ha den goda smaken och krispigheten som blir av purjolöken.

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 150 g Zucchini
 20 g Purjolök
 15 g Smör
 2 msk Majonnäs
 3/4 dl Creme Fraiche
 1 tsk Kapris
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Persilja (hackad)

Gör så här:

1

Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.

3

Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

5

Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.

9

Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 179

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Zucchini
 20 g Purjolök
 15 g Smör
 2 msk Majonnäs
 3/4 dl Creme Fraiche
 1 tsk Kapris
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.

3

Fräs tärningarna i lite smör utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

5

Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.

7

Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.

9

Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida