Falskt surdegsbröd är ett riktigt gott bröd som går att använda till det mesta.
Avnjut en macka till frukosten med härligt pålägg eller varför inte till soppan.
Passar även utmärkt att göra vitlöksbröd på eller varför inte smarriga varma mackor i ugnen.
Ett glutenfritt bröd som är luftigt och inte får den där gummikänslan.
Så har du ännu inte hittat det "rätta brödet" ..Testa gärna detta recept 🙂
För fler tips och smarriga recept besök gärna min instagram.
@lchf_morsan
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.
Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.
Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.
Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.
Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll.
(fuktiga händer kan hjälpa)
Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.
Sila över mandelmjöl.
Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.
Låt degen vila i 15 minuter
Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.
Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 150 grader.
Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.
Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.
Låt brödet svalna en stund efter.
Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.
Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.
Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.
Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.
Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.
Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll.
(fuktiga händer kan hjälpa)
Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.
Sila över mandelmjöl.
Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.
Låt degen vila i 15 minuter
Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.
Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 150 grader.
Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.
Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.
Låt brödet svalna en stund efter.
Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.
Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.
Steel6 says:
Det ska vara 2 1/2 dl mandelmjöl, inte 10 1/2 dl. Tyckte det var väldigt mycket så gick in på hennes IG och leta upp receptet
LCHF-arkivet says:
Tack, det blev nån konstig bugg i receptet. Nu är det ändrat!
Siw says:
Men tack för det receptet!! Funderade på vad jag ska göra med alla överblivna äggvitor, efter glasstillverkningen. Kanon!👍
Jessica says:
Vad gör linfröpulvret? Eftersom man inte ska äta linfrön annat än hela, så är min fundering om jag bara kan utesluta det eller om det bör ersättas av något annat?
Siw says:
Vad ÄR linfröpulver? Malda hela linfrön?
lchf Morsan says:
Linfröpulver går att beställa hos flera svenska företag.. om ni googlar linfröpulver så kommer det fram alternativ.. 🙂
lchf Morsan says:
Har aldrig hört att man endast ska äta hela Linfrön.
Citerar några texter om Linfrön..
‘Hela linfrön är bäst för att komma åt fiberinnehållet och för att stödja en effektiv matsmältning.
Krossade linfrön är en bra källa till omega-3-fettsyror och fytonäringsämnen som ger ett cellulärt skydd och är inflammationshämmande.
Linfröpulver är en utmärkt källa till de essentiella fettsyrorna omega 3 och 6.
Catrin says:
Kopierat från Livsmedelsverket.
Att äta mycket linfrön kan innebära en risk för förgiftning eftersom linfrön också innehåller ämnen som kan bilda giftet vätecyanid. Därför är råden att bara äta små mängder linfrön och att krossade linfrön dessutom ska tillagas.
lchf Morsan says:
Antar att det medför fibrer och fettsyror..
Testa pofiber, det fungerar nog lika bra.. 🙂
Birgitta says:
Gott bröd som smakar som ”riktigt” bröd. Mitt blev lila, vilket är superkonstigt. Nästa gång tar jag bara två skedar äppelcidervinäger.