Falskt Surdegsbröd (lchf)

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Falskt surdegsbröd är ett riktigt gott bröd som går att använda till det mesta. Avnjut en macka till frukosten med härligt pålägg eller varför inte…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Falskt Surdegsbröd (lchf)
ANNONS
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse30 minTillagning1 tim 30 minTotalt2 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Falskt surdegsbröd är ett riktigt gott bröd som går att använda till det mesta.
Avnjut en macka till frukosten med härligt pålägg eller varför inte till soppan.
Passar även utmärkt att göra vitlöksbröd på eller varför inte smarriga varma mackor i ugnen.
Ett glutenfritt bröd som är luftigt och inte får den där gummikänslan.
Så har du ännu inte hittat det "rätta brödet" ..Testa gärna detta recept 🙂

För fler tips och smarriga recept besök gärna min instagram.
@lchf_morsan

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Torra Ingredienser
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Premium Psyllium
 1 dl Kokosmjöl
 ½ dl Pofiber
 1 tsk Bakpulver
 0,75 tsk Rosa Himalayasalt (fungerar lika bra med flingsalt)
Våta Ingredienser
 5 st Medelstora Äggvitor
 1 st Medium Ägg
 3 msk Äppelcidervinäger
 1 dl Kokande Vatten

 

Gör så här:

Förberedelse av deg
1

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

3

Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

4

Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

5

Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.

6

Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.

7

Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll.
(fuktiga händer kan hjälpa)

8

Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.

9

Sila över mandelmjöl.
Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

10

Låt degen vila i 15 minuter

Gör så här
11

Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.

12

Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.

13

Sänk sedan värmen till 150 grader.

14

Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.

15

Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.

16

Låt brödet svalna en stund efter.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

Tips
17

Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

18

Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Torra Ingredienser
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Premium Psyllium
 1 dl Kokosmjöl
 ½ dl Pofiber
 1 tsk Bakpulver
 0,75 tsk Rosa Himalayasalt (fungerar lika bra med flingsalt)
Våta Ingredienser
 5 st Medelstora Äggvitor
 1 st Medium Ägg
 3 msk Äppelcidervinäger
 1 dl Kokande Vatten

Instruktioner

Förberedelse av deg
1

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

3

Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

4

Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

5

Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.

6

Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.

7

Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll.
(fuktiga händer kan hjälpa)

8

Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.

9

Sila över mandelmjöl.
Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

10

Låt degen vila i 15 minuter

Gör så här
11

Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.

12

Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.

13

Sänk sedan värmen till 150 grader.

14

Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.

15

Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.

16

Låt brödet svalna en stund efter.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

Tips
17

Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

18

Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

Falskt Surdegsbröd (lchf)
Profilbild för Lchf Morsan

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan

Kommentarer

  • Det ska vara 2 1/2 dl mandelmjöl, inte 10 1/2 dl. Tyckte det var väldigt mycket så gick in på hennes IG och leta upp receptet

  • Men tack för det receptet!! Funderade på vad jag ska göra med alla överblivna äggvitor, efter glasstillverkningen. Kanon!👍

  • Vad gör linfröpulvret? Eftersom man inte ska äta linfrön annat än hela, så är min fundering om jag bara kan utesluta det eller om det bör ersättas av något annat?

      • Profilbild för lchf Morsan
        lchf Morsan says:

        Linfröpulver går att beställa hos flera svenska företag.. om ni googlar linfröpulver så kommer det fram alternativ.. 🙂

    • Profilbild för lchf Morsan
      lchf Morsan says:

      Har aldrig hört att man endast ska äta hela Linfrön.

      Citerar några texter om Linfrön..

      ‘Hela linfrön är bäst för att komma åt fiberinnehållet och för att stödja en effektiv matsmältning.
      Krossade linfrön är en bra källa till omega-3-fettsyror och fytonäringsämnen som ger ett cellulärt skydd och är inflammationshämmande.

      Linfröpulver är en utmärkt källa till de essentiella fettsyrorna omega 3 och 6.

      • Kopierat från Livsmedelsverket.
        Att äta mycket linfrön kan innebära en risk för förgiftning eftersom linfrön också innehåller ämnen som kan bilda giftet vätecyanid. Därför är råden att bara äta små mängder linfrön och att krossade linfrön dessutom ska tillagas.

  • Gott bröd som smakar som ”riktigt” bröd. Mitt blev lila, vilket är superkonstigt. Nästa gång tar jag bara två skedar äppelcidervinäger.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida