Falukorv Caprese

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 137 röster - Betygsätt

Efter att jag tröttnat lite på mina vanliga rätter på falukorv som t ex Korv Stroganoff så kände jag att det är dags att ta…

Läs mer 28 kommentarer Skriv ut
Falukorv Caprese - Ett otroligt gott recept med falukorv för dig som vill testa något nytt.
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Efter att jag tröttnat lite på mina vanliga rätter på falukorv som t ex Korv Stroganoff så kände jag att det är dags att ta på sig tänkarmössan och hitta på ett nytt gott falukorv recept.
Sagt och gjort, fram kom Falukorv Caprese som visade sig bli en fantastiskt god maträtt.

Innehållsförteckning

  1. Om detta receptet
  2. Välj rätt falukorv
  3. Byta ut ingredienser
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
ANNONS


Vad är Falukorv Caprese

Jag tycker det är lite roligt när man kan göra en typ av cross-over mellan olika rätter.

Inspirationen till denna gratängen kommer ju från Tomat och Mozzarellasalladen eller som den heter på Italienska, Insalata Caprese.

Det är precis därifrån som jag hämtade inspirationen till receptet i sig och det visade sig bli en riktig succé, både för min familj men även i olika grupper på Facebook och bland mina besökare här på hemsidan.

Vilken falukorv ska jag använda?

Ja, ska jag vara helt ärlig så är det helt och hållet en smaksak och hur du tänker gällande din kost.

Om du äter lchf eller keto, då ska du försöka att hitta en falukorv som har så hög kötthalt som möjligt och så lågt kolhydratsinnehåll som bara går.

Du kan gärna kika på min lista som jag har gjort över olika falukorvar och deras innehåll.

Om du inte äter enligt lchf/keto, då tycker jag att det absolut viktigaste är att du väljer en korv som du tycker är god och som du tycker passar till att göra en gratäng med.

Själv så är jag väldigt glad i Enebackens delikatessfalu, som kanske inte är den bästa om man ser till kolhydratsmängden, men jag tycker att den är god och har en hög kötthalt, vilket räcker bra för mig som äter mer liberal lchf.

ANNONS


Kan jag byta ut ingredienser?

Vet du, när det gäller mina recept, så ska man se de som en vägledning och inspiration, men om du känner att du vill byta ut något, så ska du absolut testa att göra det.

Själv så kan jag tänka mig att det kan vara gott att blanda in en lite hetare korv kanske, t ex lite skivad chorizo för att få en annan smak.

Har du inte smetana, byt ut det mot crème fraiche istället. Då kan du även testa på att ta en crème fraiche som är smaksatt.

Istället för vitlökspulver kan du självklart ta riven färsk vitlök.

Vill du ha en annan dimension på tomatsmaken, hacka lite soltorkade tomater och blanda ner i såsen. Det kommer ge en fantastisk smak.

Tycker du om kapris, då kan jag varmt rekommendera att ha i lite kapris i såsen med. Det är ju dock en riktig vattendelare med kapris.

Oavsett hur du väljer att göra, så tycker jag att du ska testa på att göra receptet som original en gång först och sen efter det kan du testa dig fram lite mer i olika smakkombinationer.

Lycka till! 🙂

Näringsvärden för detta falukorv recept

Jag använder i stort sett alltid mig av Kostbevakningen när jag ska få fram ett näringsvärde på ett recept. Likaså på detta receptet.

En tabell med näringsvärden för detta falukorv receptet

I tabellen som man får ta lite med en nypa salt med tanke på att det går att få olika värden beroende på vad man väljer för falukorv, så ser man att hela detta receptet innehåller cirka 45 gram kolhydrater.

Med tanke på att receptet är för ungefär 4 personer så innebär det i runda slängar 11 gram kolhydrater per portion.

Om du räknar kalorier så är det cirka 1000 kcal per portion.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 550 g FalukorvSå hög kötthalt som möjligt
 2 st Tomater
 250 g Mozzarellaost (i bit)
 3 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Färsk hackad basilika
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

 

Gör så här:

1

Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.

2

Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.

Falukorv Caprese

3

Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.

4

Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.

Falukorv Caprese

5

Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 137

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 550 g FalukorvSå hög kötthalt som möjligt
 2 st Tomater
 250 g Mozzarellaost (i bit)
 3 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Färsk hackad basilika
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp korven i skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
Skär upp tomat och ost likaså.

2

Placera korven i en ugnsfast form och varva med tomat och mozzarella mellan korvskivorna.

Falukorv Caprese

3

Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn sås.
Smaka av så den har lagom med sälta.

4

Häll såsen över korven.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 40 minuter.

Falukorv Caprese

5

Ta ut och servera med stekta grönsaker eller varför inte lite blomkålsmos.

Falukorv Caprese
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida