Det här blev en klassisk "vad har jag hemma i kylen" måltid. Den blev mycket över förväntan och jag tror nog att hela familjen hade tyckt om den om de inte redan hade ätit...=)
En härlig gratäng som har hela måltiden i sig och rundas av med en fantastiskt krämig och god sås.
Parmesanen på toppen ger ett litet extra lyft i smaken dessutom.
Detta är ett riktigt härligt recept som går att äta som alternativ till en klassisk korv stroganoff.
Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.
Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.
Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.
Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.
Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.
Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.
Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Grodan60 says:
Snabbt och Underbart gott! Blandade i blomkål i stället för kålrabbi och strösslade över valnötter, chiafrön och lite solrosfrön vid servering! 🙏💕
LCHF-arkivet says:
Smart att göra det till en hel måltid!