Den här falukorvsgratängen med sting är ett påhitt som dök upp från ingenstans en kväll.
Gratinerad falukorv är en riktig husmansklassiker. Den här varianten kom jag på när jag hade en massa sås kvar som jag ätit till inkokt lax.
Såsen är smaksatt med färskriven pepparrot och dijonsenap. Det är ju perfekta smakkompisar till en hederlig korvrätt.
För att få lite extra sting och färg till rätten använder jag Sambal Badjek.
Om du inte får tag på den går det bra att ersätta med den vanligare Indonesiska chilisåsen Sambal Oelek.
Är du sugen på en annan vanlig hederlig husmansklassiker så måste du testa mitt recept på korv stroganoff som är otroligt populär.
På @Fett_bra_mat hittar du fler korvrecept och ett alternativt upplägg på den här rätten.
Lägg falukorvsskivor i en smord ugnsform. Strö över purjo och dill på korven.
Rör ihop såsen och klicka ut i formen och bred ut. Strö osten över.
Gratinera i 200 grader i cirka 30 minuter tills osten fått fin färg.
Koka blomkålsbuketter mjuka i saltat vatten. Låt rinna av väl.
Smaksätt med riven västerbottenost, eventuellt lite salt och några drag med vitpepparkvarnen.
Jag garnerar gärna med persilja och serverar med lite blandad sallad från en färdig påse. Jag tycker blandningen med machésallad, lollo rosso och ruccola passar extra bra till den här rätten.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg falukorvsskivor i en smord ugnsform. Strö över purjo och dill på korven.
Rör ihop såsen och klicka ut i formen och bred ut. Strö osten över.
Gratinera i 200 grader i cirka 30 minuter tills osten fått fin färg.
Koka blomkålsbuketter mjuka i saltat vatten. Låt rinna av väl.
Smaksätt med riven västerbottenost, eventuellt lite salt och några drag med vitpepparkvarnen.
Jag garnerar gärna med persilja och serverar med lite blandad sallad från en färdig påse. Jag tycker blandningen med machésallad, lollo rosso och ruccola passar extra bra till den här rätten.