Fänkålsgratäng

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Den här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk. Recept hittade jag hos ICA och bilden är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fänkålsgratäng
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Den här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk.

Recept hittade jag hos ICA och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 stk fänkål
 1 tsk salt
 5 dl vatten
 1 citron, saft och zest
 2 msk olivolja
 En nypa salt
 En nypa vitpeppar
 1 dl riven parmesan
 1 grabbnäve mandelspån
ANNONS

Gör så här:

1

Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.

2

Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.

3

Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.

4

Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 stk fänkål
 1 tsk salt
 5 dl vatten
 1 citron, saft och zest
 2 msk olivolja
 En nypa salt
 En nypa vitpeppar
 1 dl riven parmesan
 1 grabbnäve mandelspån

Instruktioner

1

Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.

2

Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.

3

Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.

4

Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.

Fänkålsgratäng

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida