Färsbiffar med fetaost och oliver

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova. Det funkar att använda nötfärs,…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Färsbiffar med fetaost och oliver
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova.

Det funkar att använda nötfärs, lammfärs, blandfärs och ja, säkert fläskfärs med. Välj det du tycker är godast eller det plånboken räcker till.

På bilden har jag serverat det med lite stekta grönsaker och en enkel vitlökssås.

Använd oliver som du tycker om, det kvittar om det är svarta eller gröna.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 800 g KöttfärsAv valfri sort som du tycker är gott.
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)Cirka tre klyftor.
 2 Ägg
 4 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)Eller kalvfond om du vill ha mer smak.
 1 msk Sambal oelek

 

Gör så här:

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

2

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

3

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

4

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g KöttfärsAv valfri sort som du tycker är gott.
 200 g Fetaost
 50 g Lök (hackad)
 15 g Vitlök (hackad)Cirka tre klyftor.
 2 Ägg
 4 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)Eller kalvfond om du vill ha mer smak.
 1 msk Sambal oelek

Instruktioner

1

Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.

2

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.

3

Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.

4

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Färsbiffar med fetaost och oliver
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida