Färsbiffar med fetaost och oliver

2
Innehåll
Ett LCHF-recept på ett alternativ till vanliga pannbiffar. Färsbiffar med fetaost och oliver, hur gott som helst vill jag lova.
Det funkar att använda nötfärs, lammfärs, blandfärs och ja, säkert fläskfärs med. Välj det du tycker är godast eller det plånboken räcker till.
På bilden har jag serverat det med lite stekta grönsaker och en enkel vitlökssås.
Använd oliver som du tycker om, det kvittar om det är svarta eller gröna.
Total tid:
35 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g Köttfärs
- 150 g Oliver (urkärnade)
- 200 g Fetaost
- 50 g Lök (hackad)
- 15 g Vitlök (hackad)
- 2 st ägg
- 1 dl Grädde
- 4 msk Pofiber
- 1 msk Oregano (Torkad)
- 1 tsk salt
- 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
- 2 krm Svartpeppar (malen)
- 1 msk Sambal oelek
Instructions
- Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1×1 cm och hacka oliverna lätt.
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.
- Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.
- Servera direkt med lite goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!