Färsfylld paprika

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Färsfyllda paprikor är otroligt gott tycker jag. Det här är dessutom en färs som har lite mer smak än den vanliga, den är lite medelhavsinspirerad…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Färsfylld paprika | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Färsfyllda paprikor är otroligt gott tycker jag. Det här är dessutom en färs som har lite mer smak än den vanliga, den är lite medelhavsinspirerad med oliver och fetaost.

Ett gott och mättande LCHF-recept helt enkelt!

Servera gärna med lite sallad och tzatziki till.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 600 g Köttfärs
 2 Ägg
 50 g Lök (gul)
 5 msk Ajvar relish (stark)
 10 g Vitlök
 100 g Fetaost
 70 g Oliver
 1 tsk Salt
 150 g Ost (riven)
 3 st Paprikor

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök fint. Hacka oliverna lite och gör smulor av fetaosten.

3

Blanda allt utom den rivna osten och paprikorna i en bunke och blanda ihop ordentligt till en jämn och fin färssmet.

5

Dela paprikorna på mitten och fyll dem med färs. Det skall fördelas jämnt över de sex halvorna.

7

Lägg dem i en ugnsfast form och strö en massa riven ost över.

9

Sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Har du stektermometer så kan du köra dem till 75 grader i kärntemperatur.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Köttfärs
 2 Ägg
 50 g Lök (gul)
 5 msk Ajvar relish (stark)
 10 g Vitlök
 100 g Fetaost
 70 g Oliver
 1 tsk Salt
 150 g Ost (riven)
 3 st Paprikor

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök fint. Hacka oliverna lite och gör smulor av fetaosten.

3

Blanda allt utom den rivna osten och paprikorna i en bunke och blanda ihop ordentligt till en jämn och fin färssmet.

5

Dela paprikorna på mitten och fyll dem med färs. Det skall fördelas jämnt över de sex halvorna.

7

Lägg dem i en ugnsfast form och strö en massa riven ost över.

9

Sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Har du stektermometer så kan du köra dem till 75 grader i kärntemperatur.

Färsfylld paprika
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida