Färsfyllda paprikor är otroligt gott tycker jag. Det här är dessutom en färs som har lite mer smak än den vanliga, den är lite medelhavsinspirerad med oliver och fetaost.
Ett gott och mättande LCHF-recept helt enkelt!
Servera gärna med lite sallad och tzatziki till.
Hacka lök och vitlök fint. Hacka oliverna lite och gör smulor av fetaosten.
Blanda allt utom den rivna osten och paprikorna i en bunke och blanda ihop ordentligt till en jämn och fin färssmet.
Dela paprikorna på mitten och fyll dem med färs. Det skall fördelas jämnt över de sex halvorna.
Lägg dem i en ugnsfast form och strö en massa riven ost över.
Sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Har du stektermometer så kan du köra dem till 75 grader i kärntemperatur.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Hacka lök och vitlök fint. Hacka oliverna lite och gör smulor av fetaosten.
Blanda allt utom den rivna osten och paprikorna i en bunke och blanda ihop ordentligt till en jämn och fin färssmet.
Dela paprikorna på mitten och fyll dem med färs. Det skall fördelas jämnt över de sex halvorna.
Lägg dem i en ugnsfast form och strö en massa riven ost över.
Sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Har du stektermometer så kan du köra dem till 75 grader i kärntemperatur.