Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Färsfyllda zucchinistubbar

Inga röster än
Skapat: 21 januari, 2019
Senast ändrat: 1 april, 2024
Färsfyllda zucchinistubbar

Samma ingredienser som en zucchinilasagne men snyggare presenterad.
Färsröran kan självklart göras med den kryddning man själv föredrar, t.ex. små bitar av bacon är gott att ha i.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 1 timme
Servings: 34
Author: Amonazon

Ingredienser

Färsröra

Ostsås

Zucchinirullar

Instruktioner

Zucchini

  • Börja med att skiva zucchinin på längden, gärna på mandolin.
  • Lägg ut zucchiniskivorna på hushållspapper utan att överlappa varann.
  • Strö salt över skivorna och låt dem ligga så medans du lagar till färsröran och ostsåsen.

Färsröra

  • Skär lök, riv vitlök och stek i smöret.
  • Pressa i tomatpuré och köttfärs i pannan och låt det brynas tillsammans med löken.
  • När färsen är genomstekt häll i övriga ingredienser och smaka av att det är lagom sälta och styrka enligt din smak.

Ostsås

Zucchinirullar

  • Torka av vätskan som bildats på zucchiniskivorna.
  • Vira ihop zucchiniskivorna till ihåliga rullar och ställ dem upp tätt ihop i en form.
  • Fyll hålen med färsröra ända upp till kanten.
  • Häll ostsåsen över stubbarna.
  • Strössla över riven västerbottenost på stubbarna.
  • Sätt in i ugnen på 180 grader varmluft i 25-30 minuter tills osten fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.