Färskost

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Här är en enkel färskost med bara två ingredienser. Den passar lika bra att ha på mackan som i köttbullar eller såser. Den behöver stå…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Färskost
ANNONS
Profilbild för LowcarbvarjedagSkapareLowcarbvarjedagFörberedelse10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här är en enkel färskost med bara två ingredienser. Den passar lika bra att ha på mackan som i köttbullar eller såser. Den behöver stå minst 12 timmar så tänk på att börja dagen innan du vill ha den. Det går bra att byta ut gräddfilen mot samma mängd creme fraiche om du vill ha en fetare ost. Jag har smaksatt min ost med vitlök och persilja.
Vill du ha mer inspiration kika gärna in på min Instagram lowcarbvarje
Eller lowcarbvarjedag.blogspot.com

Kategori

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 l Filmjölk
 3 deciliter Gräddfil
Smaksättning
 2 msk Hackad persilja

 

Gör så här:

1

Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull på svag värme till 50-55 grader. Rör hela tiden.

2

Lägg en tunn handduk I ett durkslag och ställ i en stor gryta eller skål. Här i filmjölksblandningen och ställ kallt i minst 12 timmar.

Färskost

3

Häll över osten i en bunke och blanda med smaksättningen. Häll sedan över I en glasburk och förvara I kylen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 l Filmjölk
 3 deciliter Gräddfil
Smaksättning
 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

1

Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull på svag värme till 50-55 grader. Rör hela tiden.

2

Lägg en tunn handduk I ett durkslag och ställ i en stor gryta eller skål. Här i filmjölksblandningen och ställ kallt i minst 12 timmar.

Färskost

3

Häll över osten i en bunke och blanda med smaksättningen. Häll sedan över I en glasburk och förvara I kylen.

Profilbild för Lowcarbvarjedag

Recept av: Lowcarbvarjedag

Visa alla recept från Lowcarbvarjedag Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida