Färskost

2
Här är en enkel färskost med bara två ingredienser. Den passar
lika bra att ha på mackan som i köttbullar eller såser. Den behöver
stå minst 12 timmar så tänk på att börja dagen innan du vill ha
den. Det går bra att byta ut gräddfilen mot samma mängd creme fraiche om du vill ha en fetare
ost. Jag har smaksatt min ost med vitlök och persilja.
Vill du ha mer inspiration kika gärna in på min Instagram lowcarbvarje
Eller lowcarbvarjedag.blogspot.com
Total tid:
10 minuter
Servings: 1
Ingredienser
- 1 l Filmjölk
- 3 dl Gräddfil
Smaksättning
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Hackad persilja
Instructions
- Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull på svag värme till 50-55 grader. Rör hela tiden.
- Lägg en tunn handduk I ett durkslag och ställ i en stor gryta eller skål. Här i filmjölksblandningen och ställ kallt i minst 12 timmar.
- Häll över osten i en bunke och blanda med smaksättningen. Häll sedan över I en glasburk och förvara I kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!