Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Färskostfyllda jordgubbar

Inga röster än
Färskostfyllda jordgubbar

Ibland så behöver det inte vara alls svårt för att göra godsaker som man verkligen kan njuta av.

Dessa färskostfyllda jordgubbarna är precis ett sådant recept och fyllningen är samma typ av fyllning som man har på en hederlig cheesecake, vilket ger en söt, syrlig och lite salt smak. En perfekt smakkombination.

Färskostfyllda jordgubbar | LCHF-arkivet

I detta receptet så tillsätter jag även lite rivet skal av citron och det är för att öka på fräschören lite extra och det bryter av fint mot jordgubbarna.

Tänk dock på att inte överäta dessa, då det blir en hel del kolhydrater snabbt. Men, som små munsbitar till en kopp kaffe på sommaren, det tycker jag allt att man kan unna sig.

Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instructions

  • ”Snoppa av” din jordgubbar och skär av lite av toppen så att jordgubben kan stå upp.
  • Gröp ur lite i mitten av jordgubben, dvs på den tjocka sidan, där det gröna brukar sitta. Du kan använda en tesked eller ett litet teskedsmått typ.
  • Vispa kylskåpskall färskost med sötning, citronzest och vaniljextrakt tills det att du har en riktigt krämig konsistens.
  • Använd en spritspåse som du fyller med färskostblandningen och spritsa dina jordgubbar med så mycket kräm som du känner för. Toppa med ett blåbär om du känner för det.
    Fyra jordgubbar fyllda med grädde och toppade med blåbär på en blå tallrik.
  • Förvara dom kallt i kylskåp tills det är dags att servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.