Färskostfyllda jordgubbar

Ibland så behöver det inte vara alls svårt för att göra godsaker som man verkligen kan njuta av.
Dessa färskostfyllda jordgubbarna är precis ett sådant recept och fyllningen är samma typ av fyllning som man har på en hederlig cheesecake, vilket ger en söt, syrlig och lite salt smak. En perfekt smakkombination.

I detta receptet så tillsätter jag även lite rivet skal av citron och det är för att öka på fräschören lite extra och det bryter av fint mot jordgubbarna.
Tänk dock på att inte överäta dessa, då det blir en hel del kolhydrater snabbt. Men, som små munsbitar till en kopp kaffe på sommaren, det tycker jag allt att man kan unna sig.
Ingredienser
- 1 l Färska jordgubbar
- 150 g Färskost, naturell
- 0,5 dl Sötning
- 0,75 tsk Vaniljextrakt
- 0,5 tsk Rivet citronskal
Du behöver
- Elvisp
- Grönsakskniv
- Spritspåse
- Zestjärn
Instructions
- ”Snoppa av” din jordgubbar och skär av lite av toppen så att jordgubben kan stå upp.
- Gröp ur lite i mitten av jordgubben, dvs på den tjocka sidan, där det gröna brukar sitta. Du kan använda en tesked eller ett litet teskedsmått typ.
- Vispa kylskåpskall färskost med sötning, citronzest och vaniljextrakt tills det att du har en riktigt krämig konsistens.
- Använd en spritspåse som du fyller med färskostblandningen och spritsa dina jordgubbar med så mycket kräm som du känner för. Toppa med ett blåbär om du känner för det.
- Förvara dom kallt i kylskåp tills det är dags att servera.