Fat head pizza har nog många hört talas om men det har även kommit fat head kex som är helt perfekta för dig som vill ha ett gott kex till ostbrickan.
Snabbt, enkelt och gott helt enkelt och helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.
Du kan använda vilken riven ost som helst, men mozzarella är att föredra.
Recept och bild: Ditch the carbs
Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.
Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.
Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.
Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.
Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.
grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.
Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.
Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.
Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.
Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.
Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.
grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.
Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.
Monica Johansson says:
Hej! Kan man byta ut mandelmjöl
mot något annat ?
Sussie says:
Var inte så jävla fyrkantig. Pröva!
Jessica says:
Fruktansvärt onödig kommentar på en väldigt vänlig fråga. Varför? Det kan ju handla om nötallergi, då kan man inte pröva. Tänk efter innan du uttrycker dig så otrevligt nästa gång.
Karima says:
Ja, du kan mala solroskärnor till mjöl.
Gutta says:
Hej! Kan man göra detta utan mikro?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Ja, jag har för mig att man kan smälta osten försiktigt i en kastrull på svag värme med.