Fat head pizzabotten

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 158 röster - Betygsätt

Har du någon gång testat Fat Head pizza? Om inte, då har du missat något som är helt otroligt gott och påminner väldigt mycket om…

Läs mer 25 kommentarer Skriv ut
fat head pizza
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning14 minTotalt24 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Har du någon gång testat Fat Head pizza?
Om inte, då har du missat något som är helt otroligt gott och påminner väldigt mycket om en vanlig pizzabotten. Det är inte många som skulle tro att den är anpassad för LCHF/keto och dessutom är glutenfri.

Om Fat Head pizzabotten

  1. Vad är Fat Head pizza?
  2. Kan man byta ut ingredienser?
  3. Tips på topping
  4. Viktigt att tänka på
  5. Näringsvärden
  6. Bästa pizzasalladen
  7. Pizzastål/pizzasten
  8. Ingredienser
  9. Instruktioner

Vad är Fat Head pizza?

Fat head pizzabotten har blivit en stor succé utomlands, speciellt i USA där just keto är väldigt stort, men den har inte riktigt hittat till Sverige än, förrän nu!
Originalet kommer från Fat head men det finns ett gäng olika varianter på den, dock så är grunden densamma. Mozzarellaost, färskost, mandelmjöl och ägg. Sen är det vissa som valt att tillsätta lite andra saker för att hitta sin perfekta variant.

Kan man byta ut ingredienser?

Helst av allt ska man inte byta ut några ingredienser alls, då grundreceptet är riktigt bra som det är. Den färdigrivna mozzarellaosten innehåller lite kolhydrater, men det funkar inte med vanlig mozzarella som är som en boll i vatten.
Det man kan göra är att riva egen vanlig ost och använda, men det blir inte riktigt samma sak.
Tål man inte mandelmjöl, så har jag tagit fram en variant på botten som är riktigt bra den med som du hittar här: Fat Head pizza utan mandelmjöl

Tips på topping

Detta är bara receptet på själva botten, sen vad du vill ha som fyllning är upp till dig själv. Gör en egen tomatsås och fyll sedan pizzan med topping som du själv gillar.

Här är några förslag på topping jag tycker om:

- Tomatsås, ost, oliver, lök, champinjoner, kronärtskockshjärtan. Toppa med ruccola efter gräddning.
- Tomatsås, ost, tonfisk, lök, tabasco.
- Tomatsås, ost, bacon, paprika, gorgonzola.

Viktigt att tänka på när du gör hemlagad lchf-pizza

1. Tomatsås i botten, sedan riven ost och efter det den topping som du vill ha på.

Anledningen är rätt enkel egentligen och det är det faktum att lägger du osten ovanpå allt, då kan inte vätskan som finns i toppingen förångas och lämna pizzan, vilket resulterar i att du får en väldigt blöt pizza. Detta är ju det sätt som vanliga pizzerior gör sina pizzor på.

2. Ha inte för mycket topping på!!!

Jag vet att det är lätt att lockas av att vilja ha en massa godsaker på sin pizza, men det kommer även det resultera i att du har en väldigt blöt pizza. Tänk efter hur pizzeriorna gör sina pizzor, om du bortser från t ex kebabpizzan där de lägger på allt gott i efterhand. Då är det faktiskt rätt så lite topping på.
Gör hellre flera pizzor med lite olika toppings.

Näringsvärden

Att kika på näringsvärden för en pizza, det är nästintill omöjligt för det varierar jättemycket beroende på vad du har för topping till, men det vi kan göra är att kika på näringsvärdena för Fat Head botten.

Tabell med näringsvärden för samtliga ingredienser i denna Fat Head pizzabotten.
Näringsvärden hämtade från Kostbevakningen

I tabellen ovan så ser vi att hela degen innehåller cirka 6 gram kolhydrater, men den innehåller dessutom rätt bra mängd med fett och protein, vilket ger en ganska bra ratio för LCHF och Keto.

Bästa pizzasalladen

Avslutningsvis, så måste du även göra en pizzasallad, för vad vore väl en god pizza utan en perfekt pizzasallad? Här hittar du receptet på min pizzasallad som blir precis som på pizzerian: Supergod pizzasallad

Pizzastål/pizzasten

Ett sista tips från min sida innan det är dags att baka en massa goda pizzor.
OM du har ett pizzastål eller en pizzasten, så funkar det otroligt bra att grädda pizzan på den. Jag själv använder mig av ett pizzastål och då förgräddar jag inte botten alls, utan jag gör som på pizzerian, gör allt klart på botten och sen gräddar jag den direkt på stålet. Dock så måste man ha bakplåtspapper under.
På detta viset så tycker jag personligen att pizzan blir helt perfekt!

Här hittar du ett prisvärt pizzastål: Köp pizzastål (Detta har jag själv!)
Vill du hellre ha pizzasten finns det gott om alternativ här: Köp pizzasten

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner

 

Gör så här:

1

Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.

2

Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.

3

Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.

4

Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.

5

Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.

6

Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.

7

LCHF-recept-fat-head-pizzabotten

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 158

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.

2

Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.

3

Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.

4

Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.

5

Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.

6

Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.

7

LCHF-recept-fat-head-pizzabotten

Fat head pizzabotten
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida