Fat head pizzabotten (utan mandelmjöl)

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 17 röster - Betygsätt

Fat head pizzabotten är en av de absolut populäraste pizzabottnar inom LCHF-världen, men den innehåller i grundreceptet mandelmjöl som många vill undvika pga allergi. Jag…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Fat head pizzabotten (utan mandelmjöl)
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fat head pizzabotten är en av de absolut populäraste pizzabottnar inom LCHF-världen, men den innehåller i grundreceptet mandelmjöl som många vill undvika pga allergi.
Jag tänkte att det borde funka att göra en variant med något annat och testade mig fram lite. Resultatet blev denna botten som jag tycker blev riktigt god!
Detta receptet är tänkt för två runda pizzor som får plats på en vanlig ugnsplåt.

För att göra din pizzakväll helt perfekt så måste du även servera en god pizzasallad till. Denna är precis lika god som på pizzerian.

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 110 g SmetanaAlternativt creme fraiche eller färskost
 45 g Pofiber
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Olivolja
 0,50 msk Xantangummi
 1 st Ägg

 

Gör så här:

1

Häll upp osten och smetana i en glasskål som tål mikro. Kör på högsta effekt i 1-2 minuter så att osten börjar smälta.
Ta ut och blanda ihop till en jämn smet. Om osten inte har smält helt, så värm det lite till.

2

Blanda ihop de torra ingredienserna.

3

Nu ska samtliga ingredienser blandas ihop till en jämn deg. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget, för det är väldigt lätt att det klumpar sig.
Ett tips är att använda en köksassistent och degkrok/vinge som du har igång samtidigt som du tillsätter de torra ingredienserna.
Blanda tills du har en jämn och fin deg.

4

Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på och dela degen i två lika stora bitar.
Kavla ut till den form som du önskar.
Nagga botten med en gaffel.

5

Grädda i 220 grader i cirka 12-15 minuter. Botten skall vara gyllene när den är klar.

6

Ta ut och släng på den fyllning du vill ha och grädda i ugnen på så hög värme du kan tills dess att osten smält.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 110 g SmetanaAlternativt creme fraiche eller färskost
 45 g Pofiber
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Olivolja
 0,50 msk Xantangummi
 1 st Ägg

Instruktioner

1

Häll upp osten och smetana i en glasskål som tål mikro. Kör på högsta effekt i 1-2 minuter så att osten börjar smälta.
Ta ut och blanda ihop till en jämn smet. Om osten inte har smält helt, så värm det lite till.

2

Blanda ihop de torra ingredienserna.

3

Nu ska samtliga ingredienser blandas ihop till en jämn deg. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget, för det är väldigt lätt att det klumpar sig.
Ett tips är att använda en köksassistent och degkrok/vinge som du har igång samtidigt som du tillsätter de torra ingredienserna.
Blanda tills du har en jämn och fin deg.

4

Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på och dela degen i två lika stora bitar.
Kavla ut till den form som du önskar.
Nagga botten med en gaffel.

5

Grädda i 220 grader i cirka 12-15 minuter. Botten skall vara gyllene när den är klar.

6

Ta ut och släng på den fyllning du vill ha och grädda i ugnen på så hög värme du kan tills dess att osten smält.

Fat head pizzabotten (utan mandelmjöl)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida