Fat head pizzabotten (utan mandelmjöl)
3
Innehåll
Fat head pizzabotten är en av de absolut populäraste
pizzabottnar inom LCHF-världen, men den innehåller i grundreceptet
mandelmjöl som många vill undvika pga allergi.
Jag tänkte att det borde funka att göra en variant med något annat
och testade mig fram lite. Resultatet blev denna botten som jag
tycker blev riktigt god!
Detta receptet är tänkt för två runda pizzor som får plats på en
vanlig ugnsplåt.
För att göra din pizzakväll helt perfekt så måste du även servera en god pizzasallad till. Denna är precis lika god som på pizzerian.
Total tid:
30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 340 g Färdigriven mozzarellaost
- 110 g Smetana
- 45 g Pofiber
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Olivolja
- 0,5 msk Xantangummi
- 1 st ägg
Instruktioner
- Häll upp osten och smetana i en glasskål som tål mikro. Kör på högsta effekt i 1-2 minuter så att osten börjar smälta. Ta ut och blanda ihop till en jämn smet. Om osten inte har smält helt, så värm det lite till.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Nu ska samtliga ingredienser blandas ihop till en jämn deg. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget, för det är väldigt lätt att det klumpar sig. Ett tips är att använda en köksassistent och degkrok/vinge som du har igång samtidigt som du tillsätter de torra ingredienserna. Blanda tills du har en jämn och fin deg.
- Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på och dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut till den form som du önskar. Nagga botten med en gaffel.
- Grädda i 220 grader i cirka 12-15 minuter. Botten skall vara gyllene när den är klar.
- Ta ut och släng på den fyllning du vill ha och grädda i ugnen på så hög värme du kan tills dess att osten smält.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!