Fetaost och purjolöksbakad torsk
2
Innehåll
Wow, det här var ett riktigt gott fiskrecept som jag hittade på när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för nåt.
Ett superenkelt och gott LCHF-recept som går snabbt att laga.
Kryddningen kan du variera gång till gång och använd gärna färska örter, så som timjan, basilika eller gräslök.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 50 g purjolök
- 150 g fetaost
- 200 g färskost (naturell)
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk pressad citron
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 nypa cayennepeppar
Instruktioner
- Strimla purjolöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.
- Lägg fisken i portionsbitar i en ugnsfast form och salta och peppra dem lätt.
- Fördela nu smeten över fisken så att det blir en jämnt fint lager.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!