Fetaostgratinerad falukorv
1
Innehåll
Fetaostgratinerad falukorv är ett grymt gott recept som dessutom är väldigt lättlagat.
Goda recept på falukorv tycker jag verkligen om att skapa och här kommer ytterligare ett som jag hittade på en kväll hemma.
När jag lagar falukorv hemma så använder jag i stort sett alltid Enebackens delikatessfalu som innehåller 72% kött och dessutom är väldigt god.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 550 g Falukorv
- 4 dl Grädde
- 50 g Rödlök (hackad)
- 200 g Fetaost (smulad)
- 6 st Soltorkade tomater (hackade)
- 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
- 20 st Oliver (grovhackade)
- 2 msk Färsk hackad basilika
- Svartpeppar
- Örtsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar. Lägg de i en ugnsfast form.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.
- Servera med t ex broccolimos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!