Fetaostgratinerad falukorv

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Fetaostgratinerad falukorv är ett grymt gott recept som dessutom är väldigt lättlagat. Goda recept på falukorv tycker jag verkligen om att skapa och här kommer…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Fetaostgratinerad falukorv
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fetaostgratinerad falukorv är ett grymt gott recept som dessutom är väldigt lättlagat.

Goda recept på falukorv tycker jag verkligen om att skapa och här kommer ytterligare ett som jag hittade på en kväll hemma.
När jag lagar falukorv hemma så använder jag i stort sett alltid Enebackens delikatessfalu som innehåller 72% kött och dessutom är väldigt god.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 550 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 50 g Rödlök (hackad)
 200 g Fetaost (smulad)
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
 2 msk Färsk hackad basilika

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.

4

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.

5

Servera med t ex broccolimos.

Fetaostgratinerad falukorv

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 550 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 50 g Rödlök (hackad)
 200 g Fetaost (smulad)
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
 2 msk Färsk hackad basilika

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.

4

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.

5

Servera med t ex broccolimos.

Fetaostgratinerad falukorv

Fetaostgratinerad falukorv
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Elisabeth Carlund
    Elisabeth Carlund says:

    Jättegott recept på falukorv. Har inte köpt falukorv sen barnen var små men med ökande priser så är det ju god mat OM man hittar roliga recept. Verkligen lyckat…tack!!!
    Gillar dina recept överhuvudtaget och glad att dom finns då vi är rätt nya inom LCHF och det lätt blir tjatigt att göra samma mat hela tiden.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida