Fetaostgratinerad kycklingfilé

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Detta receptet på fetaostgratinerad kycklingfilé är ett sånt där härligt lättlagat och gott kycklingrecept. Jag hade lite fetaost hemma som behövde ätas upp och så…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
fetaostoverbakad kycklingfile Fetaostgratinerad kycklingfilé
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på fetaostgratinerad kycklingfilé är ett sånt där härligt lättlagat och gott kycklingrecept.

Jag hade lite fetaost hemma som behövde ätas upp och så var vi sugna på kyckling, så då hittade jag på detta vilket visade sig bli ett perfekt middagstips.

Detta går att servera med väldigt enkla tillbehör, till exempel ett gäng med stekta grönsaker, eller kanske ett gott blomkålsmos. Då kan man få upp såsen riktigt bra.

Örterna kan du variera bäst du vill. Det går att använda basilika, dragon, oregano, timjan eller andra örter som du tycker om.

Kycklingfilén kan du byta ut mot annan benfri kyckling, till exempel kycklinglårfilé som är riktigt gott.

Är du ute efter ett ännu enklare recept med kycklingfilé så kanske du ska kika på detta receptet: Baconlindad kycklingfilé i ugn

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 deciliter Creme fraicheEller smetana för högre fetthalt.
 125 g Färskost
 1 st Klyfta vitlök
 2 msk Hackad persilja
 2 msk Hackad gräslök
 100 g Fetaost (smulad)
 0,50 st Rödlök, hackad
 ÖrtsaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalenEfter smak
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.

fetaostoverbakad kycklingfile 1 Fetaostgratinerad kycklingfilé

4

Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.

fetaostoverbakad kycklingfile 2 Fetaostgratinerad kycklingfilé

6

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.

7

Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.

fetaostoverbakad kycklingfile 3 Fetaostgratinerad kycklingfilé

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Creme fraicheEller smetana för högre fetthalt.
 125 g Färskost
 1 st Klyfta vitlök
 2 msk Hackad persilja
 2 msk Hackad gräslök
 100 g Fetaost (smulad)
 0,50 st Rödlök, hackad
 ÖrtsaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalenEfter smak
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.

fetaostoverbakad kycklingfile 1 Fetaostgratinerad kycklingfilé

4

Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.

fetaostoverbakad kycklingfile 2 Fetaostgratinerad kycklingfilé

6

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.

7

Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.

fetaostoverbakad kycklingfile 3 Fetaostgratinerad kycklingfilé

Fetaostgratinerad kycklingfilé
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Lisa Eriksson
    Lisa Eriksson says:

    Enkelt och gott! Vi har lagat rätten två gånger, den andra gången ökade vi på med fetaosten. Då blev det ännu godare, tyckte vi. /Lisa och Christian

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida