Detta receptet på fetaostgratinerad kycklingfilé är ett sånt där härligt lättlagat och gott kycklingrecept.
Jag hade lite fetaost hemma som behövde ätas upp och så var vi sugna på kyckling, så då hittade jag på detta vilket visade sig bli ett perfekt middagstips.
Detta går att servera med väldigt enkla tillbehör, till exempel ett gäng med stekta grönsaker, eller kanske ett gott blomkålsmos. Då kan man få upp såsen riktigt bra.
Örterna kan du variera bäst du vill. Det går att använda basilika, dragon, oregano, timjan eller andra örter som du tycker om.
Kycklingfilén kan du byta ut mot annan benfri kyckling, till exempel kycklinglårfilé som är riktigt gott.
Är du ute efter ett ännu enklare recept med kycklingfilé så kanske du ska kika på detta receptet: Baconlindad kycklingfilé i ugn
Sätt ugnen på 225°C.
Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.
Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.
Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.
Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.
Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
Lisa Eriksson says:
Enkelt och gott! Vi har lagat rätten två gånger, den andra gången ökade vi på med fetaosten. Då blev det ännu godare, tyckte vi. /Lisa och Christian