Fetaostgratinerad kycklingfilé
Detta receptet på fetaostgratinerad kycklingfilé är ett sånt där härligt lättlagat och gott kycklingrecept.
Jag hade lite fetaost hemma som behövde ätas upp och så var vi sugna på kyckling, så då hittade jag på detta vilket visade sig bli ett perfekt middagstips.
Detta går att servera med väldigt enkla tillbehör, till exempel ett gäng med stekta grönsaker, eller kanske ett gott blomkålsmos. Då kan man få upp såsen riktigt bra.
Örterna kan du variera bäst du vill. Det går att använda basilika, dragon, oregano, timjan eller andra örter som du tycker om.
Kycklingfilén kan du byta ut mot annan benfri kyckling, till exempel kycklinglårfilé som är riktigt gott.
Är du ute efter ett ännu enklare recept med kycklingfilé så kanske du ska kika på detta receptet: Baconlindad kycklingfilé i ugn
Ingredienser
- 4 st Kycklingfiléer
- 2 dl Creme fraiche
- 125 g Färskost
- 1 st Klyfta vitlök
- 2 msk Hackad persilja
- 2 msk Hackad gräslök
- 100 g Fetaost (smulad)
- 0,5 st Rödlök, hackad
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.
- Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.
- Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.
- Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.
- Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.