Fettkaffe

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 22 röster - Betygsätt

Fettkaffe, även känt som bulletproof kaffe, har blivit alltmer populärt under de senaste åren, särskilt inom keto- och LCHF-kost. Det är en dryck som består…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fettkaffe | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning3 minTotalt8 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fettkaffe, även känt som bulletproof kaffe, har blivit alltmer populärt under de senaste åren, särskilt inom keto- och LCHF-kost. Det är en dryck som består av kaffe, smör och kokosolja, och det sägs ha många hälsofördelar. I det här blogginlägget kommer vi att titta på vad fettkaffe är och varför det är en populär dryck inom keto- och LCHF-kost.

Fettkaffe är en dryck som uppfunnits av Dave Asprey, grundaren av Bulletproof. Det är en blandning av kaffe, smör och kokosolja. Dave Asprey påstår att fettkaffe har många hälsofördelar, inklusive ökad energi, förbättrad mental klarhet och viktminskning.

Kaffe är en naturlig energidryck som många människor konsumerar dagligen. Men med tillsats av smör och kokosolja blir kaffet till en näringsrik måltid i sig själv. Smöret och kokosoljan tillför en stor mängd hälsosamma fetter, vilket gör att kroppen får en långvarig energikälla.

Fettkaffe | LCHF-arkivet

Fördelar med fettkaffe inom keto- och LCHF-kost

Viktminskning: Ett av huvudargumenten för fettkaffe är att det kan hjälpa till med viktminskning. Genom att öka intaget av hälsosamma fetter och minska kolhydrater kan kroppen snabbt gå in i ketos. Ketos är en naturlig process där kroppen bryter ner fett för att använda som bränsle. Detta kan hjälpa till att minska aptiten och göra det lättare att hålla sig till en kalorisnål kost.

Ökad energi: Smöret och kokosoljan i fettkaffe ger en långvarig energikälla som håller dig pigg hela dagen. Detta kan hjälpa till att minska behovet av socker och andra snabba kolhydrater som ger en kortvarig energikick.

Förbättrad mental klarhet: Många som dricker fettkaffe påstår att de upplever en förbättring i sin mentala klarhet och fokus. Detta kan bero på att kroppen får tillräckligt med hälsosamma fetter för att hjärnan ska fungera optimalt.

Förbättrad hälsa: Fettkaffe kan också hjälpa till att förbättra din hälsa på andra sätt. Till exempel kan kokosoljan hjälpa till att minska inflammation i kroppen, vilket kan leda till en minskad risk för sjukdomar som hjärtsjukdomar och diabetes.

Sammanfattningsvis är fettkaffe en populär dryck inom keto- och LCHF-kost på grund av dess många hälsofördelar. Det kan hjälpa till med viktminskning, öka energin och förbättra den mentala klarheten. Om du vill prova fettkaffe själv, se till att använda högkvalitativt kaffe, ekologiskt smör och kallpressad kokosolja för att få de bästa hälsofördelarna. Det är också viktigt att komma ihåg att fettkaffe inte ska ersätta en mångsidig kost, utan bara användas som en del av en balanserad lchf-kosthållning.

Det är också viktigt att notera att fettkaffe kanske inte passar alla. Är man inte van vid en högre mängd fett eller är ny på lchf, så kan det vara bra att fasa in fettkaffe så det inte blir för tufft för magen.

Fettkaffe | LCHF-arkivet

För att göra fettkaffe behöver du:

- Nybryggt kaffe
- Smör, gärna ekologiskt
- Kokosolja, helst av allt MCT-olja
- Ev. smaksättare så som kanel, kardemumma eller annan krydda som passar till kaffe

Blanda kaffe, smör och kokosolja i en mixer eller med en stavmixer tills det blir en krämig dryck. Häll i en kopp och njut av en näringsrik och hälsosam dryck.

Slutligen är fettkaffe en hälsosam och näringsrik dryck som kan hjälpa dig att nå dina hälsomål, särskilt inom keto- och LCHF-kost. Om du är nyfiken på att prova fettkaffe, se till att använda högkvalitativa ingredienser och rådgör med din läkare om du har hälsoproblem.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 2 deciliter Nybryggt kaffe
 1 msk Smör
 1 tsk MCT-oljaEller vanlig kallpressad kokosolja

 

Gör så här:

1

Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Nybryggt kaffe
 1 msk Smör
 1 tsk MCT-oljaEller vanlig kallpressad kokosolja

Instruktioner

1

Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer.

Fettkaffe
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida