Fiskarfruns musslor

3
Innehåll
När vädret är dåligt och när man kanske är lite melankolisk men vill äta något tröstande och supergott. Ja då är detta recept jag skulle tipsa om.
Fiskarfruns musslor påminner en hel del om Moules Marinières och serveras gärna tillsammans med ett gott vitlöksbröd.
Total tid:
40 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 500 gram färska blåmusslor
- 3 dl torrt vitt vin
- 3 dl grädde
- 3 st schalottenlökar
- 4-5 st vitlöksklyftor
- 1 msk hummerfond
- 1 dl hackad persilja
- Peppar
- Salt
Instructions
- Hacka och stek löken och vitlöken.
- Häll i vinet kryddorna och hälften av persiljan. Koka upp och tillsätt musslorna och låt koka på svagare värme i några minuter.
- När alla musslorna är öppna så tillsätter man grädden. Därefter får det sjuda tills hälften har kokat bort. Innan servering tillsätter man resten av persiljan.
- Bon apetit!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!