Fiskbullar i syrlig sås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Fiskbullar kan ofta klinga dåligt i öronen på många för man tänker på fiskbullar som konserv. Det fanns iofs de som tyckte om det, men…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fiskbullar i syrlig sås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fiskbullar kan ofta klinga dåligt i öronen på många för man tänker på fiskbullar som konserv. Det fanns iofs de som tyckte om det, men jag avskydde det.
Men, jag blev lite sugen på att komma på ett recept på fiskbullar som är goda och kom fram till detta receptet vilket blev grymt gott!
När det gäller fisken så kan du använda vilken fisk som helst, jag blandade hälften lax och hälften torsk.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Fiskbullarna
 700 g fisk
 2 ägg
 Skalet av 1 citron
 1 msk dill
 1 tsk salt
 2 msk grädde
Såsen
 100 g purjolök
 4 dl grädde
 Hackad dill

 

Gör så här:

Fiskbullarna
1

Skär fisken i mindre bitar. Om du använder frusen fisk, se till att tina den och pressa ur så mycket vatten du kan med händerna.

2

Mixa alla ingredienserna i en matberedare till en slät och fin färs.

3

Ställ åt sidan så länge.

Såsen
4

Strimla purjolöken och fräs i lite olja eller smör.

5

Häll i övriga ingredienser utom den pressade citronen och dillen.

6

Koka upp och låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter.

Forma fiskbullar
7

Jag använde två skedar för att göra "ägg" av dem, men det går lika bra att göra runda bollar.

8

Lägg dem direkt i såsen och låt puttra med i cirka 5 minuter. Vänd på dem efter halva tiden om de inte ligger under sås helt och hållet.

Servering
9

Pressa lite färsk citronsaft över och toppa med hackad dill.

10

Servera med färska grönsaker t ex.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fiskbullarna
 700 g fisk
 2 ägg
 Skalet av 1 citron
 1 msk dill
 1 tsk salt
 2 msk grädde
Såsen
 100 g purjolök
 4 dl grädde
 Hackad dill

Instruktioner

Fiskbullarna
1

Skär fisken i mindre bitar. Om du använder frusen fisk, se till att tina den och pressa ur så mycket vatten du kan med händerna.

2

Mixa alla ingredienserna i en matberedare till en slät och fin färs.

3

Ställ åt sidan så länge.

Såsen
4

Strimla purjolöken och fräs i lite olja eller smör.

5

Häll i övriga ingredienser utom den pressade citronen och dillen.

6

Koka upp och låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter.

Forma fiskbullar
7

Jag använde två skedar för att göra "ägg" av dem, men det går lika bra att göra runda bollar.

8

Lägg dem direkt i såsen och låt puttra med i cirka 5 minuter. Vänd på dem efter halva tiden om de inte ligger under sås helt och hållet.

Servering
9

Pressa lite färsk citronsaft över och toppa med hackad dill.

10

Servera med färska grönsaker t ex.

Fiskbullar i syrlig sås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida