Fiskgratäng med sik.
1
Innehåll
En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.
Total tid:
50 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader. Filea fisken och salta filéerna.
- Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
- Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig. Drag av såsen från plattan sedan.
- Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken. Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!