Fiskgratäng med sik.
0
En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.
Total tid: 50 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader.Filea fisken och salta filéerna.
- Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
- Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.Drag av såsen från plattan sedan.
- Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!