En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Filea fisken och salta filéerna.
Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.
Drag av såsen från plattan sedan.
Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.
Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt på ugnen på 225 grader.
Filea fisken och salta filéerna.
Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.
Drag av såsen från plattan sedan.
Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.
Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.