Fiskgratäng med sik.

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fiskgratäng med sik.
c5b97e549bb28ea812d5c750fbdf5c86?s=96&d=mm&r=gSkapareJohanFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Beskrivning - Information

En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1600 g Blomkål
 1,50 kg Sik
 5 deciliter Creme fraiche
 0,50 dl Dill
 1 st Citron
 3 st Äggulor
 2 krm Malen muskot
 Smör
 Salt och peppar
 Tomater

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 225 grader.

Filea fisken och salta filéerna.

2

Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)

3

Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.

Drag av såsen från plattan sedan.

4

Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.

Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.

Fiskgratäng med sik.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida