Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fiskgratäng med sik.

4,34 av 3 röster
Fiskgratäng med sik.

En väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.

Total tid: 50 minuter
Portioner: 6
Författare: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 225 grader.Filea fisken och salta filéerna.
  • Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
  • Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig.Drag av såsen från plattan sedan.
  • Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken.Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg