Jag älskar verkligen en god fiskgryta, men slänger du även i lite tomat och saffran som är en så god kombination, då har du mig på fall.
Detta är en superenkel fiskgryta som jag har svängde ihop på lite sånt jag hade hemma och vill du göra den ännu mer matig, så blandar du i lite mer grönsaker som får puttra med ett tag tills de blir lagom mjuka.
Skala och skiva löken grovt.
Hacka vitlöken.
Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.
Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.
Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.
Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.
Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.
Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.
Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.
Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och skiva löken grovt.
Hacka vitlöken.
Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.
Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.
Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.
Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.
Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.
Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.
Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.
Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.