Hoppa till innehåll
Open navigation

Fiskgryta med tomat och saffran

3 av 2 röster
Sparat av: st
Fiskgryta med tomat och saffran

Jag älskar verkligen en god fiskgryta, men slänger du även i lite tomat och saffran som är en så god kombination, då har du mig på fall.
Detta är en superenkel fiskgryta som jag har svängde ihop på lite sånt jag hade hemma och vill du göra den ännu mer matig, så blandar du i lite mer grönsaker som får puttra med ett tag tills de blir lagom mjuka.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och skiva löken grovt. Hacka vitlöken.
  • Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.
  • Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.
  • Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.
  • Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.
  • Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.
  • Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.
  • Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.
  • Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg