Fiskgryta med tomat och saffran
0
Jag älskar verkligen en god fiskgryta, men slänger du även i lite tomat och saffran som är en så god kombination, då har du mig på fall.
Detta är en superenkel fiskgryta som jag har svängde ihop på lite sånt jag hade hemma och vill du göra den ännu mer matig, så blandar du i lite mer grönsaker som får puttra med ett tag tills de blir lagom mjuka.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 st Gula lökar
- 3 Vitlöksklyftor
- 3 msk Olivolja
- 1 g Saffran
- 1 dl Torrt vitt vin
- 800 g Finkrossade tomater
- 3 msk Tomatpuré
- 3 dl Grädde
- 2 msk Fiskfond, koncentrerad
- 2 tsk Srirachasås
- 400 g Torskfilé
- 500 g Laxfilé
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Färsk hackad dill att toppa med.
Instruktioner
- Skala och skiva löken grovt. Hacka vitlöken.
- Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.
- Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.
- Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.
- Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.
- Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.
- Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.
- Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.
- Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!