Hoppa till innehåll
Open navigation

Fiskpudding med mandel och bacon

4,34 av 6 röster
Sparat av: st
Fiskpudding med mandel och bacon
Fiskpudding av torsk med keso ist.f. ris och både mandelspån och baconströssel ovanpå. Enligt min dotter påminner den om den goda fiskpudding hon fick på dagis.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

4,34 av 6 röster
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: Amonazon

Ingredienser

Puddingen

  • 800 g torskfile
  • 5 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g Keso
  • 1,5 tsk Salt
  • Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
  • Lite riven Muskot
  • ½ påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
  • Hyvlat smör

Toppa med

  • 1 pkt bacon

Förslag på tillbehör

  • 100 g skirat eller brynt smör
  • Sallad
  • Citronklyftor

Instruktioner

Förberedelser

  • Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.
  • Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.
  • Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.
  • Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen

  • Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.
  • Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.
  • Lägg fisken i formen.
  • Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.
  • Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.
  • Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.
  • Varmluftsugn: Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.Airfryer: 160° i 30 minuter.
  • Strö över baconVarmluftsugn: Låt puddingen vara inne i ugnen på eftervärme i ytterligare en kvart.Airfryer: Om funktionen varmhållning finns i din airfryer, låt puddingen stå på varmhållning i en kvart. Annars borde det räcka att låta den stå kvar i airfryern med stängd lucka på eftervärme i en kvart.

Tillbehör

  • Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen/airfryern kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg