Fiskpudding med mandel och bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Fiskpudding av torsk med keso ist.f. ris och både mandelspån och baconströssel ovanpå. Enligt min dotter påminner den om den goda fiskpudding hon fick på…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Fiskpudding med mandel och bacon
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fiskpudding av torsk med keso ist.f. ris och både mandelspån och baconströssel ovanpå.
Enligt min dotter påminner den om den goda fiskpudding hon fick på dagis.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Puddingen
 800 g torskfile
 5 ägg
 1/2 tsk Salt
 Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
 Lite riven Muskot
 1/2 påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
 Hyvlat smör
Toppa med
 1 pkt bacon
Förslag på tillbehör
 100 g skirat eller brynt smör
 Sallad
 Citronklyftor

 

Gör så här:

Förberedelser
1

Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.

2

Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.

3

Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.

4

Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen
5

Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.

6

Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.

7

Lägg fisken i formen.

8

Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.

9

Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.

10

Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.

11

Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.

12

Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.

Tillbehör
13

Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Puddingen
 800 g torskfile
 5 ägg
 1/2 tsk Salt
 Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
 Lite riven Muskot
 1/2 påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
 Hyvlat smör
Toppa med
 1 pkt bacon
Förslag på tillbehör
 100 g skirat eller brynt smör
 Sallad
 Citronklyftor

Instruktioner

Förberedelser
1

Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.

2

Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.

3

Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.

4

Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen
5

Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.

6

Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.

7

Lägg fisken i formen.

8

Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.

9

Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.

10

Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.

11

Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.

12

Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.

Tillbehör
13

Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.

Fiskpudding med mandel och bacon
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida