Fiskpudding av torsk med keso ist.f. ris och både mandelspån och baconströssel ovanpå.
Enligt min dotter påminner den om den goda fiskpudding hon fick på dagis.
Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.
Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.
Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.
Stek bacon knaprigt i strimlor.
Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.
Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.
Lägg fisken i formen.
Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.
Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.
Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.
Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.
Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.
Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.
Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.
Stek bacon knaprigt i strimlor.
Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.
Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.
Lägg fisken i formen.
Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.
Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.
Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter.
Strö över bacon och låt puddingen vara inne i ugnen ytterligare en kvart.
Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.
MarieKrusell says:
Väldigt gott!
Bitte Boivie says:
Väldigt god trotts att vi saknade bacon, det får det bli nästa gång 🙂
Amonazon says:
Kul att du testade och gillade😋 Man måste inte ha bacon men det ger god smak med lite sälta och rökighet.
Anki Sundberg says:
Jättegott! Gjorde på 400 g torsk men tog dock ett paket bacon. Tack för receptet!
Amonazon says:
Man kan aldrig ha för mycket bacon😋
Lisa Eriksson says:
Måste prova! Jag älskade skolans fiskpudding.