Fisksoppa med lax, rotfrukter och kapris
Fisksoppa med lax, rotfrukter och kapris är en mustig och smakrik soppa som passar utmärkt för en LCHF-måltid, särskilt under kyliga dagar.
Laxen ger en härlig fyllighet och är rik på nyttiga fetter, medan rotfrukterna (anpassade till LCHF med kolhydratsnåla alternativ som rotselleri och morot) ger textur och naturlig sötma. Kapris tillför en syrlig och lätt salt touch som lyfter fram smakerna i soppan och ger en fin balans till laxen. Soppan baseras på en fiskbuljong, smaksatt med purjolök och persilja för att förstärka de marina smakerna. Servera gärna med en klick smetana eller aioli och toppa med extra färska örter för en vacker och välsmakande presentation.
Denna soppa är både mättande och näringsrik – perfekt som lunch eller middag.
Andra goda soppor att testa
Saffransfisksoppa
Krämig laxsoppa
Korvsoppa
Ingredienser
Instruktioner
- Koka upp fiskbuljongen och lägg även i det gröna från purjolöken (i stora bitar) och några persiljekvistar.
- Riv morot, selleri, lök och potatis.
- Skiva den vita delen från purjolöken.
- Fräs allting i smör i en stekpanna.
- Häll sedan ner i buljongen.
- Låt koka under lock i cirka 10-15 minuter.
- Ta upp lagerbladen och det gröna från purjolöken.
- Lägg i laxen och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Toppa med smetana vid servering.