Hoppa till innehåll
Open navigation

Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

Inga röster än
Sparat av: st
Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

En rätt som funkar lika bra på nyårsafton som en tisdag.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Johan

Ingredienser

Älgfile (per person)

Bearnaisesås

Instruktioner

Älgfile

  • Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.
  • Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).

Bearnaisesås

  • Smält smöret.
  • Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn. Reducera till hälften och sila av.
  • Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens. Smaksätt med dragon.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg