Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En rätt som funkar lika bra på nyårsafton som en tisdag.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En rätt som funkar lika bra på nyårsafton som en tisdag.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Älgfile (per person)
 150 g Älgfile (eller en annan fin köttbit)
 1 msk Vitpeppar (hel)
 1 msk Svartpeppar (hel)
 1 msk Grönpeppar (hel)
 1 msk Konjak
Bearnaisesås
 3 st Äggulor
 3 msk Rödvinsvinäger
 3 msk Vatten
 400 g Smör

 

Gör så här:

Älgfile
1

Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.

Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).

Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.

2

Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).

Bearnaisesås
3

Smält smöret.

4

Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.

5

Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.

Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Älgfile (per person)
 150 g Älgfile (eller en annan fin köttbit)
 1 msk Vitpeppar (hel)
 1 msk Svartpeppar (hel)
 1 msk Grönpeppar (hel)
 1 msk Konjak
Bearnaisesås
 3 st Äggulor
 3 msk Rödvinsvinäger
 3 msk Vatten
 400 g Smör

Instruktioner

Älgfile
1

Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.

Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).

Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.

2

Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).

Bearnaisesås
3

Smält smöret.

4

Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.

5

Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.

Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.

Flamberad pepparstek på älg med bearnaisesås

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida