En rätt som funkar lika bra på nyårsafton som en tisdag.
Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.
Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).
Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.
Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).
Smält smöret.
Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.
Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.
Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Torrosta pepparn i torr panna och mortla den grovt.
Skär köttet i lämpligt tjocka skivor (brukar köra 4 cm).
Gnid in köttet i kryddblandningen och stek de i rikligt med smör med en vitlöksklyfta i smöret. Ös under tiden det steks.
Just innan det är färdigt så ställ pannan på ett ställe för flambering (inte under gardinerna och inte under spisfläkten). Häll i konjaken, tänd på och ös med den brinnande smöret (väldigt effektfullt).
Smält smöret.
Blanda samman vatten och vinäger samt lök och pepparn.
Reducera till hälften och sila av.
Vispa äggulorna tillsammans med reduktionen i vattenbad till önskad konsistens.
Vispa i smöret i en tunn stråle tills dess att du har en fin konsistens.
Smaksätt med dragon.