Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet.
Finfin högtidsmat dock!
Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.
Stek först kantarellerna i smör.
Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.
Fräs lök och peppar i en kastrull.
Klicka i en klick cream fraice.
Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.
Häll på rikligt med grädde.
Sjud till det tjocknar lite.
Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.
Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.
Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.
Häll skyn som blir i pannan i såsen.
Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.
Stek först kantarellerna i smör.
Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.
Fräs lök och peppar i en kastrull.
Klicka i en klick cream fraice.
Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.
Häll på rikligt med grädde.
Sjud till det tjocknar lite.
Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.
Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.
Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.
Häll skyn som blir i pannan i såsen.
Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.