Flamberad rostas

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Flamberad rostas
ANNONS
Profilbild för Jorgen Njutbart TorngrenSkapareJorgen Njutbart TorngrenFörberedelse1 timTillagning30 minTotalt1 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet.

Finfin högtidsmat dock!

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Rostas
 Rostas
 smör till stekning
 whiskey till flambering
Varm sallad
 Kantareller
 Lök
 Päron
 Spenat
Sås
 Lök
 Rosépeppar
 Grönpeppar
 Cream fraice
 Soja
 Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
 Whiskeyskyn efter flamberingen

 

Gör så här:

Sousvida köttet
1

Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen
2

Stek först kantarellerna i smör.

3

Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.
4

Fräs lök och peppar i en kastrull.

5

Klicka i en klick cream fraice.

6

Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.

7

Häll på rikligt med grädde.

8

Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet
9

Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.

10

Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.

11

Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.

12

Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera
13

Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Rostas
 Rostas
 smör till stekning
 whiskey till flambering
Varm sallad
 Kantareller
 Lök
 Päron
 Spenat
Sås
 Lök
 Rosépeppar
 Grönpeppar
 Cream fraice
 Soja
 Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
 Whiskeyskyn efter flamberingen

Instruktioner

Sousvida köttet
1

Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen
2

Stek först kantarellerna i smör.

3

Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.
4

Fräs lök och peppar i en kastrull.

5

Klicka i en klick cream fraice.

6

Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.

7

Häll på rikligt med grädde.

8

Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet
9

Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.

10

Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.

11

Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.

12

Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera
13

Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.

Flamberad rostas
Profilbild för Jorgen Njutbart Torngren

Recept av: JorgenNjutbart Torngren

Visa alla recept från JorgenNjutbart Torngren Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida