Fläskfilé i dragonsås
4
Innehåll
En supergod fläskfilé med smak av dragon och dijonsenap
Lätt att laga men smakar allt annat än lätt, en riktig smakfest för smaklökarna.
Om du hellre vill laga en mer klassisk gryta med fläskfilé så kan jag varmt rekommendera dig att prova på LCHF-arkivets goda fläskfilégryta.
Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Fläskfilé
- 1 st Purjolök
- 12 st Champinjoner
- 125 g Färskost
- 2,5 dl Grädde
- 2 msk Dragon
- 2 msk Dijonsenap
- 1 st Buljongtärning
- salt
- nymalen svartpeppar
- Tomato & herbs krydda
- Lökpulver
- Smör att steka i
- 0,5 dl Riven Parmesanost
Instruktioner
- Börja att skiva den putsade fläskfilén och stek i smör. Bryn på båda sidor och lägg i en ugnsfast form
- I samma panna steker man dom skivade grönsakerna, tillsätt grädde, philadelphiaost, buljongtärning, dragon, dijonsenap och krydda. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll såsen över köttet. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter
- Innan servering riv över parmesan.
- Serveras med blomkålsris, färska sparrisknoppar och cocktailtomater.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!