Fläskfilé i ört- och dijonsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 25 röster - Betygsätt

En superenkel och snabblagad lyxig maträtt med fläskfilé i ört- och dijonsås. Dijonsenapen och örterna gifter sig underbart. Vill man hålla ner kostnaden lite så…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Fläskfilé i ört- och dijonsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En superenkel och snabblagad lyxig maträtt med fläskfilé i ört- och dijonsås.
Dijonsenapen och örterna gifter sig underbart.
Vill man hålla ner kostnaden lite så kan man använda sig av benfri kotlettrad istället som man strimlar, men då kan den behöva puttra ett litet tag till.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Fläskfilé
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Rysk yoghurt
 2 msk Hackad bladpersilja
 0,50 tsk Torkad timjan
 0,50 msk Torkad dragon
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.

2

Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.

3

Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan

4

Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).

5

Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.

6

Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 25

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Fläskfilé
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Rysk yoghurt
 2 msk Hackad bladpersilja
 0,50 tsk Torkad timjan
 0,50 msk Torkad dragon
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.

2

Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.

3

Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan

4

Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).

5

Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.

6

Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.

Fläskfilé i ört- och dijonsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida