Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskfilé i ört- och dijonsås

3,59 av 17 röster
Fläskfilé i ört- och dijonsås

En superenkel och snabblagad lyxig maträtt med fläskfilé i ört- och dijonsås.
Dijonsenapen och örterna gifter sig underbart.
Vill man hålla ner kostnaden lite så kan man använda sig av benfri kotlettrad istället som man strimlar, men då kan den behöva puttra ett litet tag till.

Recept och bild: Peggy

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.
  • Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
  • Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan
  • Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).
  • Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
  • Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Fläskfilé i ört- och dijonsås”

  1. Hej!
    Ska champinjonerna stekas ihop med löken eller bara läggas ner i såsen ostekta? Hittar inte att det står någonting om dem.

3,59 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg