En superenkel och snabblagad lyxig maträtt med fläskfilé i ört- och dijonsås.
Dijonsenapen och örterna gifter sig underbart.
Vill man hålla ner kostnaden lite så kan man använda sig av benfri kotlettrad istället som man strimlar, men då kan den behöva puttra ett litet tag till.
Recept och bild: Peggy
Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.
Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan
Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).
Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.
Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan
Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).
Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.
Ulla Gidlöf says:
Ser jättegott ut o tänkte göra men ser ingredienser i grytan som inte står i receptet. Varför? Gröna bitar. Är det sockerärtor eller vad. Saknas något mer oxå?
LCHF-arkivet says:
Det är bönor/haricots verts som äts som tillbehör, man blandades ner i grytan bara.
Mia says:
När lägger man i champinjonerna?