En livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning.
Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris.
Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris.
Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.
Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Vill du hellre laga en klassisk fläskfilégryta med vin och annat gott i, då ska du spana in det här receptet på fläskfilégryta.
Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.
Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.
Lägg undan köttet i en skål.
Mortla vit, röd, grön och svart peppar.
Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.
Häll i lite av grädden och osten.
När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.
Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.
Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.
Lägg undan köttet i en skål.
Mortla vit, röd, grön och svart peppar.
Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.
Häll i lite av grädden och osten.
När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.
Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)