Hoppa till innehåll
Open navigation

Fläskfilé i pepparostsås

4 av 1 röst
Sparat av: st
Fläskfilé i pepparostsås

En livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning.
Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris.
Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris.
Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Vill du hellre laga en klassisk fläskfilégryta med vin och annat gott i, då ska du spana in det här receptet på fläskfilégryta.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 6
Författare: Amonazon

Ingredienser

Kött

Sås

  • 0,5 tsk hel vitpeppar
  • 0,5 tsk hel grönpeppar
  • 0,5 tsk hel rosépeppar
  • 0,5 tsk hel svartpeppar
  • 350 g färskost
  • 2 dl grädde
  • 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
  • En nypa kajennpeppar
  • 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

Instruktioner

Kött

  • Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.
  • Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.
  • Lägg undan köttet i en skål.

Sås

  • Mortla vit, röd, grön och svart peppar.
  • Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.
  • Häll i lite av grädden och osten.
  • När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.
  • Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
  • Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg