Fläskfilé i pepparostsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

En livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning. Då fanns en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fläskfilé i pepparostsås
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning.
Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris.
Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris.
Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Vill du hellre laga en klassisk fläskfilégryta med vin och annat gott i, då ska du spana in det här receptet på fläskfilégryta.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Kött
 Ca 800 g fläskfilé
 2 msk smör
Sås
 0,5 tsk hel vitpeppar
 0,5 tsk hel grönpeppar
 0,5 tsk hel rosépeppar
 0,5 tsk hel svartpeppar
 2 dl grädde
 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
 En nypa kajennpeppar
 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

 

Gör så här:

Kött
1

Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.

2

Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.

3

Lägg undan köttet i en skål.

Sås
4

Mortla vit, röd, grön och svart peppar.

5

Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.

6

Häll i lite av grädden och osten.

7

När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.

8

Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.

9

Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kött
 Ca 800 g fläskfilé
 2 msk smör
Sås
 0,5 tsk hel vitpeppar
 0,5 tsk hel grönpeppar
 0,5 tsk hel rosépeppar
 0,5 tsk hel svartpeppar
 2 dl grädde
 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
 En nypa kajennpeppar
 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

Instruktioner

Kött
1

Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.

2

Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.

3

Lägg undan köttet i en skål.

Sås
4

Mortla vit, röd, grön och svart peppar.

5

Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.

6

Häll i lite av grädden och osten.

7

När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.

8

Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.

9

Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)

Fläskfilé i pepparostsås
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida