Fläskfilé är ju helt magiskt gott och fantastiskt trevligt att göra en liten grytaktig rätt som denna med pepparsås och härligt vackra skogschampinjoner.
Självklart så kan du använda annan svamp om du vill och även annat kött, t ex vanlig benfri kotlettrad.
När det gäller pepparn som används i receptet så funkar det lika bra att blanda olika pepparsorter som du tycker om.
Recept och bild: Peggy
Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.
Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.
Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.
Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.
Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.
Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.
Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.
Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.
Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!