Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 12 röster - Betygsätt

Fläskfilé är ju helt magiskt gott och fantastiskt trevligt att göra en liten grytaktig rätt som denna med pepparsås och härligt vackra skogschampinjoner. Självklart så…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fläskfilé är ju helt magiskt gott och fantastiskt trevligt att göra en liten grytaktig rätt som denna med pepparsås och härligt vackra skogschampinjoner.
Självklart så kan du använda annan svamp om du vill och även annat kött, t ex vanlig benfri kotlettrad.

När det gäller pepparn som används i receptet så funkar det lika bra att blanda olika pepparsorter som du tycker om.

Recept och bild: Peggy

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 0,50 Gul lök (hackad)
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 2 deciliter Grädde
 1 msk KalvfondEller en tärning köttbuljong
 1 tsk Tamarisoja
 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
 3 tsk Five peppers
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.

2

Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.

Såsen
3

Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.

4

Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja.
Låt småputtra i 5-10 minuter.

5

Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.

6

Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,50 Gul lök (hackad)
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 2 deciliter Grädde
 1 msk KalvfondEller en tärning köttbuljong
 1 tsk Tamarisoja
 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
 3 tsk Five peppers
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Putsa och skiva upp fläskfilén.
Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör.
Lägg åt sidan så länge.

2

Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg.
Lägg de åt sidan med.

Såsen
3

Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.

4

Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja.
Låt småputtra i 5-10 minuter.

5

Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.

6

Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!

Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/