Fläskfilégryta med ädelost

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 15 röster - Betygsätt

En riktigt smaskig fläskfilégryta med smaker av chili, svamp och ädelost. Kan det bli godare än så? Här är ett LCHF-recept på en av mina…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fläskfilégryta med ädelost
ANNONS
cooked_user_7892SkapareWendaliaFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

En riktigt smaskig fläskfilégryta med smaker av chili, svamp och ädelost. Kan det bli godare än så? Här är ett LCHF-recept på en av mina godaste vardagsrätter. Basen är fläskfilé och champinjoner, två ingredienser som de flesta redan har hemma i kyl och frys.

Innehållsförteckning

  1. Gryta med smak av ädelost
  2. Så lyckas du få en mör gryta
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS

En enkel och god fläskfilégryta som passar perfekt till sallad eller stekt vitkål. Visst låter det som en riktigt bra vardagsrätt? Mat behöver inte vara så krångligt och ibland är en gryta med ingredienser som de flesta redan har i kylskåpet och skafferiet det allra godaste.

Jag serverar ofta den här fläskfilégrytan. Den är nämligen omtyckt av både barn och vuxna, med simpla smaker som passar alla. Om du vill ha lite mer hetta, då kan du alltid tillsätta lite mer chili.

Om du vill göra en lite billigare variant, så kan du använda benfri kotlett eller fläskytterfilé istället. Låt grytan puttra lite längre bara.

Fläskfilégryta med smak av ädelost

Har du koll på vad ädelost är? Med det här LCHF-vänliga receptet på fläskfilégryta med ädelost kommer du snabbt att lära dig älska just ädelost. Osten är en blåmögelost med otroligt god smak som verkligen gifter sig med grytans gräddiga sås. Osten kommer att höja rätten och enkelt ge dig en mer sofistikerad smaksensation.

Bland grytans andra smaker hittar du chili, persilja och gul lök. Dessutom finns det gott om både paprika och champinjoner i receptet. Det är enkelt att göra ett storkok av grytan och den smakar minst lika gott om du väljer att frysa in den.

Så lyckas du få en mör gryta

Det finns inget tråkigare än att få en riktigt torr fläskfilé när du har lyckats koka ihop en god sås till grytan. Det är viktigt att vara noggrann och uppmärksam när du tillagar maträtten.

Fläskfilé ska inte koka för länge i såsen, då riskerar köttet att bli torrt. Ställ därför en timer för grytans koktid och kika på köttet när du smakar av såsen för att se hur det ser ut.

Om du känner att det är svårt att lyckas med köttet, då kan du steka det enligt receptet och sedan lyfta ut bitarna när du använder stekpannan för att koka såsen. Sedan lägger du i fläskfilébitarna igen mot slutet när såsen börjar bli klar.

Näringsvärde

Hur ser då näringsvärdet ut för min goda fläskfilégryta med ädelost, champinjoner och chili? Genom att skriva in alla ingredienser hos Kostbevakningen så får vi en smidig lista med detaljerad näringsinformation. På så sätt kan du enkelt se om maten är LCHF-vänlig eller inte.

Samtliga ingredienser för denna fläskfilégryta i en tabell med alla näringsvärden.

I min mumsiga fläskfilégryta finns det givetvis gott om protein, både från köttet, ädelosten och grädden. Grädden ger dessutom rejält med fett. Se till att använda den fetaste vispgrädden du kan hitta i butiken. Det ger inte bara maträtten en hög fetthalt, utan även en extra god smak och krämig konsistens.

Fläskfilégrytan á la LCHF har runt 7 gram kolhydrater per portion om vi bortser från de få gram som kommer från kryddorna. De är nämligen inte väsentliga för din uträkning. Det innebär att grytan passar för alla som äter både strikt och liberal LCHF. Du kan själv variera måltidens totala kolhydratnivå beroende på vilka tillbehör du väljer att ha till grytan.

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 500 g Fläskfilé
 180 g Champinjoner
 2 st Paprika
 5 deciliter Grädde
 150 g Ädelost
 2 msk Chili
 2 msk Persilja
 2 tsk Salt
 1 st Gul lök
ANNONS

Gör så här:

1

Skär fläskfilén, löken, paprika och champinjonerna i bitar, stek.

2

Häll i grädden och smula ned ädelosten. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i ca 20 min.

3

Garnera med persilja och chili.
Servera med valfri sallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Fläskfilé
 180 g Champinjoner
 2 st Paprika
 5 deciliter Grädde
 150 g Ädelost
 2 msk Chili
 2 msk Persilja
 2 tsk Salt
 1 st Gul lök

Instruktioner

1

Skär fläskfilén, löken, paprika och champinjonerna i bitar, stek.

2

Häll i grädden och smula ned ädelosten. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i ca 20 min.

3

Garnera med persilja och chili.
Servera med valfri sallad.

Fläskfilégryta med ädelost
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida