Hoppa till innehåll
Open navigation

Fläskfilégryta

4,58 av 21 röster
Sparat av: st
Fläskfilégryta

En riktigt god och mustig fläskfilégryta kan vara den perfekta middagen oavsett om det är mitt i veckan eller om det är en festligare måltid.

Total tid: 55 minuter
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Putsa och skiva upp fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Fläskfilégryta
  • Skiva löken, hacka vitlöken och skär champinjonerna i bitar.
  • Bryn köttet snabbt i en varm stekpanna. Salta och peppra på båda sidor. Lägg över köttet i en gryta.Tänk på att inte bryna allt kött på en gång, utan gör det i omgångar.
    Fläskfilégryta
  • När du har brynt på allt kött så bryner du champinjonerna, löken och vitlöken i samma stekpanna. Häll över det i samma gryta som köttet.
    Fläskfilégryta
  • Slå på rödvinet i stekpannan och låt det hela stå och koka i cirka 5 minuter så att du kokar ur alla smaker som sitter kvar i stekpannan. Häll detta över köttet och svampen.
  • Tillsätt tamarisoja, kalvfond, balsamvinäger, timjan och dijonsenapen. Låt allt koka upp och puttra på i cirka 15 minuter.
  • Under tiden så skär du ner purjolöken och paprikan.
  • Tillsätt smetana, grädde, paprika och purjolök. Låt allt stå och sjuda tills det att du har fått en härlig simmig konsistens på såsen. Cirka 10-15 minuter till.
  • Smaka av med salt och peppar och servera sedan med goda tillbehör.Njut nu av en riktigt god och smakrik fläskfilégryta!
    Fläskfilégryta
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg